onsdag, april 21, 2010

Vilken röra

Den röd-gröna röran är inget annat än en röra. Hoppas Stockholmarna nu verkligen inser det efter dagens utspel. Att folkomrösta om förbifart Stockholm skulle vara en katastrof. För varje dag som detta projekt försenas är det inte bara Stockholmarna som förlorar på det, utan hela Sverige. Trafiklösningen är en viktig fråga för inte bara Stockholm och länet utan hela landet. Stockholm växer, så väl personer som transporter måste på ett smidigt sätt kunna ta sig fram. Det kan inte bussar ersätta som den röd-gröna röran föreslår. Dennis-paketet stoppades och det har kostat oss skattebetlare mycket, låt det inte hända igen. Läs mer på DN.

tisdag, april 20, 2010

Kan det stämma, hoppas inte!

Fick idag följande information av en kund:

"I budgetpropositionen har Regeringen föreslagit att stämpelskatten höjs från 3 % till 4,25 %. Regeringen kommer att återkomma till riksdagen med en proposition i denna fråga men "de kommande" reglerna föreslås träda ikraft per den 1 januari 2011."

Det innebär att man måste förpacka fastigheter inför försäljningar innan årsskiftet 2010/2011, därefter kommer det bli betydligt dyrare. Varför, känns inte som konjunkturen/branchen behöver mer motgångar. Men framför allt så är detta ännu en skatt som låser in folk i sitt boende och hämmar rörligheten på arbetsmarknaden. Jag hoppas verkligen inte detta stämmer...väntar på svar från ansvariga politiker.

tisdag, april 13, 2010

Maria Rankka ny VD för Handelskammaren

Maria Rankka blir ny VD för Stockholms Handelskammare. Vilket bra val! Men framför allt supercoolt att Handelskammaren vågar tänka nytt med en ung och smart kvinna vid rodret och inte enbart äldre män. Läs mer här.

söndag, april 11, 2010

Påskhelgen

Mys och fiske på bryggan.

Minikulan är domare i tennismatchen Kullendorff vs. Träff.
Tillfälligt kattägare som fick loftet som favvoställe, tom fönstret.