måndag, juni 30, 2008

Rabbalshede Kraft












Investerade för ett tag sedan i Rabbalshede Kraft som även min sambos far sitter i styrelsen för. Nu planeras börsintroduktion och idagens DI går det att läsa en artikel om bolaget.
Foto: Från invigningen av Rabbalshedes vindkraftspark

Prisfall men ingen kris

Så inleds artikeln med Marie Bucht på Newsec Advice som idag intervjuas i Svd om läget på fastighetsmarknaden. Läs hela artikeln här.
Foto:www.e-24.se

söndag, juni 29, 2008

Em-final

Ikväll blev det grillning med goda vänner, innan vi såg em-finalen Tyskland-Spanien.
En utav tillbehören till grillningen var min potatischeescake, recept här.

lördag, juni 28, 2008

Villa Bortsej

Nu har slutversionen av ritningarna levererats utav arkitekten. Ändringen är att vi flyttat plats på spisen och lagt till en trappa upp till sovloftet som ska bli som en inbyggd bokhylla.
I veckan har vi förhandlat pris och valt kvalitetsansvarig som ska göra kontrollplanen. Vi har satt oss in i hur vi ska ansöka om byggfelsförsäkring och ordnat med förvärdering av huset till banken. Dock måste huset få ett namn...förslag?

Bayswater


Min underbara Bayswater (Mulberryväska) gick inte att laga. Så jag fick en helt ny väska. Underbart! Men tänk om jag kunde fått det från början istället för allt tjafs med butikschefen ;-)

Reginas tjejsalong



I torsdags kväll var jag hemma hos Regina på Reginastjejsalong. Vi disktuerade olika intressanta ämnen och drack och åt alldelse för mycket sockerbomber.
Foto:Regina Kevius

torsdag, juni 26, 2008

Martin!


Min fantastiska sambo har idag haft publicering på SCB, importpriserna har ökat.
Däremot är jag riktig imponerad över att Martin även finns med på IMF:s hemsida och har även omnämnts på FN:s hemsida.

En bok till Jane


På bröllopet i lördags överlämnade tjejgänget en bok till Jane där vi dokumenterat hela möhippan!

tisdag, juni 24, 2008

Sex and the city


Ikväll har jag och tre vänninor varit och sett "Sex and the City". Filmen var briljant! Jag grät mig igenom hela filmen, allt var bara så himla bra. Frågan är när ska jag se den igen, orkar jag vänta tills den kommer på DVD?
Foto:www.sf.se

måndag, juni 23, 2008

Utsättning av hus

På vägen hem från Orust till Stockholm körde vi via Lidköping. Vi ägnade söndagen åt att mäta upp och sätta ut vart vi vill placera fritidshuset innan vi kan skicka in bygglov. Det var inte det lättaste...men vi tror vi nu gjort rätt.

Bröllopsbilder Jane & Magnus


Det bedårande brudparet Jane & Magnus.

Cissi, Anna & Emma. Outfiten blev en klänning från Karen Millen och ett par skor från Ralph Lauren som jag hitta i New York.

Jag och Martin på Morlanda säteri där det serverades bubbel och jordgubbar.






Kanske världens vackraste tårta?

torsdag, juni 19, 2008

På väg


Idag var ingen bra dag att vakna upp till; Sverige förlorade mot Ryssland och FRA röstades igår igenom i riksdagen. (Kanske är det ryssen man är rädd för).

Jag tröstar mig med att vi just nu befinner oss i Göteborg och i morgon (midsommarafton) ska vi på Jane & Magnus bröllop på Morlands Säteri.

tisdag, juni 17, 2008

En tisdag i juni

Vid lunch idag hade jag kärt återseende av gamla kollegor; Margareta, Gunilla och Elisabeth. Vi åt en lunch tillsammans i Skrapan på Söder. Sen tillbaka och jobba ett par timmar innan det var dags för sista trafik- och renhållningsnämnden innan sommaren. På förmötet diskuterade vi sårbarheten i framkomligheten med tanke på gårdagens brand i söderledstunneln.
Direkt därefter hade vi träff 2 med Unga Affärskvinnor 08. Delphi var otroligt generösa och lät oss husera på deras takterras. Ämnet för kvällen var att lägga upp strategi och upplägg inför höstens träffar.

Nu ska jag strax till Clas på hörnet för att möta upp min far och hans fru Lena. De är på snabbvisit i Stockholm.

lördag, juni 14, 2008

Christian i FN


I veckan har min goda vän Christian Holm, som är riksdagsledamot från Karlstad varit i New York för att delta i Inter-Parliamentary Unions (IPU) möte om HIV/Aids samt i FN:s Generalförsamlings högnivåmöte om HIV/Aids. Coolt! Läs mer här.
Foto:från när vi var med YEPP och besökte Mallorcas borgmästare.

Ritningar klara

Vy från vattnet! (Norr)
Vy från öster, där en del av altanen kommer ligga. Detta blir kvällsplatsen för grillning.
Vyfrån väster.
Vy från baksidan - söderläge, som är solsidan hela dagen.
Planlösning bottenvåning, som vi ritat själva!

Sovloftet! Dock är det ännu ej bestämt vart uppgången ska vara. Ev som en bibliotektstegen med böcker bakom vid väggen mellan kök/badrum alt. vid hallen.

fredag, juni 13, 2008

AW


After Work på Anglais takterras!

Inspirationsbilder

Inspirationsbilder för vårt sommarhus.















Foto:flesta från www.trivselhus.se

Trafiksystem


Strax ska jag bege mig till Stadshuset för ett frukostmöte med Mikael Söderlund. Ämnet är "Ett välfungerande trafikssystem är en nyckelfråga för att skapa ett Stockholm i världsklass". Medverkande är även professor Jonas Eliasson från KTH.
Foto: från inbjudan av Sthlm Stad

5 kamp

Igår deltog jag först på en lunch med handelskammarens alla nätverksledare, för att sedan vara med på bank- och finansdagen som vi arrangerade på jobbet. Väldigt intressant att få inputs från bankerna om hur de ser på framtiden. Vi hann med 5-kamp på Gröna Lund och en sväng i berg- och dalbanan innan vi åt en fantastisk god middag på Eriks bakficka. Kvällen avslutades med en drink på Bistro Jarl där även hela Öhmans var samlat efter en sommarfest.

tisdag, juni 10, 2008

2-0 till Sverige












Vilken underbar seger mot Grekland ikväll. Matchen avnjöts med pizza (från Agaton) och goda vänner. Jag fick även direkt rapport från min sambo Martin som var på plats på arenan i Salzburg. Istället för att köpa en svensk flagga inför matchen shoppade jag två kuddar med dalahästar på :-) Duka i Gamla Stan har 50 % på allt i butiken då de ska slå igen.

söndag, juni 08, 2008

Underbara Skåneland


Min underbara helg i Skåne började med en trevlig resa med Malin och Magnus ner till Simris och tittade på och sov över i deras sommarhus. Sen var vi på Ilva och fynda snygga glas och saftkanna för att sedan åka hem till Cissi i Malmö. Kan starkt rekommendera restaurang Svea nära Lilla Torg. Det var kärlek vid första ögonkastet, de har en fantastisk uteservering på bakgården, känns som om man är i Rom eller Barcelona. Måste upplevas!

Lördagen vigdes helt åt Janes möhippa, som blev superlyckad. Ser framemot bröllopet på midsommarafton då vi alla återförenas igen. Har efter en uttråkande tågresa hem hunnit med att träffa Eva som är på besök från London. Det blev en cappucino på Caffe Nero.
Foto: http://dolcevita.devote.se/

onsdag, juni 04, 2008

Newsec sommarfest


Ikväll onsdag har min arbetsgivare Newsec sin årliga sommarfest, över 800 deltagare från fastighetsbranschen kommer att vara på plats. Ska bli riktigt kul!
Innan hade vi mingel på kontoret med KTH-studenter.

Grill


Idag innan jobbet hann vi ha konstituerande styrelsmöte med brf-föreningen. Jag fick äntligen avgå som ordförande, men tack jag att sitta som vice. På kvällen var vi med avgående styrelse på Grill. Vilken cool inredning de har skapat.

Nu när jag kom hem upptäckte jag att Gunilla Arhén har bloggat om nätverket Unga Affärskvinnor 08. Läs mer här.

måndag, juni 02, 2008

Golf- och gourmenthelg i Örebro

I helgen var vi på golf- och gourmenthelg i Örebro för att fira Martins födelsedag. Nedan är foto från A-mano, Italiensk restaurang med underbar mat.



Vi besökte även Slotsskänken. Restaurangen är belägen i Örebro Slott. På dagarna spelade vi golf på Mosjö Golf o& Country Club