tisdag, september 30, 2008

Entreprenörsgalan

Har i kväll varit på entreprenörsgalan i Stadshusets Blå Hallen. Under kvällen hann jag bekanta mig med nya intressanta entreprenörer, men mest intressant var en kvinna jag talade med som jobbar med en ny SVT-produktion, svensk version av Dragons Den. Programmet sänds idag på BBC och handlar om att entreprenörer får gå upp och pitcha sin affärsidé för en jury i förhoppnig om att få hjälp med riskkapital. Gillar allt som stöttar och utvecklar entreprenörskapet. Vill du söka kan du läsa mer här.

måndag, september 29, 2008

Vad händer?


Dystert, dystert och åter dystert. Ikväll sa USA:s representanthus nej till krispaketet. Verkar vara kaos enligt artikeln på di. Bankerna har slutat låna ut mellan sig och det finns knappt någon likviditet i markanden. Bank efter bank faller... Istället för att deppa, så försöker jag se det ur en positiv syn. Nu får jag lära mig massor, vilket jag tänkte börja med att läsa om "Den Svenska fastighetskrisen" som legat och dammat på hyllan ett par år.

torsdag, september 25, 2008

Slutshoppat?

HUI, Handelns utredningsinstitut rapporterar att fler och fler letar efter billigare varor och drar ner på sin konsumtion. Detaljhandels tillväxt sjunker allt mer, parallellt är det fortfarande väldigt oroligt på finansmarknaden. Vi är inne i en lågkonjunktur :-(
Det hindrade dock inte mig och min sambo att shoppa idag. Dock på rea, Filippa K Man hade 20 % på allt så Martin köpte ett lager jeans :-) Själv blev det en ny Nike-träningsoutfit i svart och rött. Hade dock lite köpångest, men peppade mig med att det var för att jag ska kunna träna så mycket bättre...(träna faktiskt igår - i fula kläder).

onsdag, september 24, 2008

Ersättare i fullmäktige

Nu är det klart, jag är from i början av veckan ersättare i Stockholm Stads fullmäktige. Det innebär att jag kommer att ingå fullmäktigegruppen, något som jag er mycket framemot.

tisdag, september 23, 2008

Träff 3 med Unga Affärskvinnor 08

Ikväll var tredje träffen och första för hösten med Unga Affärskvinnor 08. Under kvällen coachade Lena Ahlström och x från Akademin för det uttrycksfulla ledarskapet. Ämnet för kvällen var "Karriärskvinnors guide till framgångsrik kommunikatin i en mansdominerad värld". 30 unga och framåt kvinnor fick öva i andningsteknik för att tala i rätt röstläge och ha rätt kroppspråk. Väldigt likt den estradörsutbildning som jag nu går genom jobbet.

Nu börjar träningen på allvar

Idag gjorde jag och två vänninor slag i saken och skaffade oss träningskort på World Class Nybroplan. De öppnar i februari 2009 och hade ett kanonerbjudanden; tecknar man nu kostar det 299 kr/mån, vilket är ungefär halva priset mot vad det kommer att kosta när de öppnat. Fram till februari får vi träna på Döbelnsgatan istället.

måndag, september 22, 2008

Fundersam...

Imorgon är det höstens första träff med Unga Affärskvinnor. Nätverket är sedan länge fullt, men en del verkar inte acceptera det, utan skriver långa mail med spydiga utlägg över att varför just de borde vara med eller värre blir riktigt sura och svarar på ett icke ok sätt. Hmm....vill man att sådana personer ska vara med i nätverket, knappast bra förebilder.

Svenska Cupmästare 2008

Det har varit en bra helg, Eva som bor i London var på besök och igår var en bra dag, laget jag hejar på blev Svenska Cupmästare i fotboll. Foto:www.ifkgoteborg.se

torsdag, september 18, 2008

Hektisk dag

Hektiskt dag som startade med jobb och möte på kontoret för att sedan med andan i halsen hinna till ett möte på BARE, åter till kontoret för att strax gå del 2 på estradörsutbildingen. Mitt mål är att jag efter utbildningen ska hinna ansluta till fotbollsfesten som Newsec och Fastighetsvärlden arrangerar på Stadion.

onsdag, september 17, 2008

BARE


Göran Persson talar på BARE om miljö, vem bjöd in Göran?

tisdag, september 16, 2008

Kräftskiva en tisdag


Idag har vi haft trafik- och renhållningsnämnd. Kvällen ska avslutas med kräftskiva med våran bostadsrättsföreninge. Måste dock bli en lugn kväll, för imorgon är det BARE.

söndag, september 14, 2008

Utfyllning




Pappa har varit och fotograferat vår tomt. Byggarna har fyllt ut där grunden ska läggas.

fredag, september 12, 2008

Estradör

Efter tre intensiva möten på förmiddagen, ska jag nu bege mig ut till Värmdö och gå en estradörsutbildning (genom jobbet). Ska bli superkul!

torsdag, september 11, 2008

Lunch på Publik

Idag lunchade jag med Rebeckarestaurang publik i pub-huset. Kan varmt rekommenderas som lunchställe.

onsdag, september 10, 2008

Pension

Ironiskt nog föreslog idag sossarna att man ska senarelägga pensionåldern med 3 år. Samma parti som fram till 2006 ökade antalet förtidspensionärer. Men värst är att på 30 år har antalet unga som får förtidspension tredubblats.

jobb, ridning och politik

Imåndags hade vi intern konferens på jobbet, som var mycket givande. Efteråt var det som vanligt när det är måndag; ridning. Igår eftermiddag hade vi första borgerliga gruppförmötet med Ulla Hamilton som ansvarig för trafik- och renhållningsnämnden. Dagordningen finns här.

måndag, september 08, 2008

Ett steg mot marknadshyror?


Idag skriver Barbro Engman, hyresgästföreningens ordförande på DN Debatt. Hon kritiserar utredningen "EU, allmännyttan och hyrorna". Jag håller inte med Engman, det är självklart att vi måste se över ett system som inte fungerar. Det är inte rimligt att en hyresrätt i Sthlm City har samma hyra eller tom lägre hyra än en hyresrätt utanför centrum. Det är ren logik. Köper du bostad i bästa läge är de oftas dyrar än en lite mer ocentralt. Utredningen är välkommen!

torsdag, september 04, 2008

Energieffektiviseringar

Ulla Hamilton kommer framöver vara den som leder Trafik- och renhållningsnämnden som jag sitter i. Häromdagen besökte hon Newsec Energy, som är ett nystartat bolag inom koncernen. Läs Ullas positiva intryck på hennes blogg här.
Energy syfte är att med ett samlat grepp kombinera tillgängliga energitekniker och med hjälp av avancerade styrsystem sänka energikostnaderna i fastigheter med upp till 80 procent och därmed skapa högre fastighetsvärden. Tekniken, som bygger på en utvecklad modell av energilagring i berg, mark eller akvifer, ger även stora miljövinster i form av lägre elförbrukning och sänkta CO2-utsläpp. Newsec Energy kommer att kunna lämna garantier på upp emot 50 procent och eventuellt mer i de fastigheter där man använder sig av dess helhetskoncept. I vissa gynnsamma fall minskar kostnaden med över 80 procent. Visst låter det bra...
Foto:moderat.se

Newsec Nordic Report

Idag lanserades Nordic Report genom en VIP-frukost på Grand Hotell. Salen var fullsatt med fastighets- och bankfolk som spännande lyssnade till Marie Bucht, VD Newsec Advice.

onsdag, september 03, 2008

Full fart

Intressant vecka på jobbet. I ett projekt har vi fått in indikativa bud och ett annat har vi precis skickat ut informationsmemorandum. Har varit lite tufft att få till tiden på sistonde. Igår kväll var det möte med Brf-föreningen och ikväll hade träff med tjejnätverket. Vad gäller tjejnätverket har jag och Cecilia bestämt oss för att prioritera och lämna över stafettpinnen till några andra. Nu ska jag fortsätta med vår privata likviditetsbudget. Det gäller att ha kolla på alla betalningflöden när man bygger...för det är inte gratis.