söndag, maj 31, 2009

Födelsedagslunch


Idag fyller min kära fästman år och det firades först med godistårta på sängen, vilket även hans fars katt verkade gilla ;-)
Därefter blev det 3-rätters lunch på Chalmers GK ihop med hans mor och sambo.

Utomhusbröllop

Solen strålade i Slottskogen i lördags, och vad kunde inte då vara bättre än att vara på bröllop. Våra vänner gifte sig utomhus i friluftskyrkan och det var jättevackert...och vilken klänning.
Jag fick äntligen inviga min klänning från Las Vegas.

Brudgumskläder

I lördags var vi och provade Martins brudgumskläder på Hennings kläder i Lidköping. Vi beställde kläderna för en vecka sedan och de hade redan kommit. De satt perfekt och Martin kommer bli så himla snygg!
Hennings har grymt bra service och är alltid glad och trevliga. Förrutom att köpa Martins hela outfit till bröllopet; kostym, skjorta, väst, pastrong, näsduk och lackskor. Köpte vi även en ny skjorta, strumpor och bestmans kläder där. Kan varmt rekommenderas.

Första nattgästen

I fredags åkte vi med Christoffer till Lidköping. Så nu har vi haft vår första nattgäst i huset.

fredag, maj 29, 2009

Handelskammarens årsmöte

Europaparlamentarikern Fjellner talar om vikten av Europasamarbete och frihandel. Han var grymt bra!
Stockholms Stadsmiljöpris tilldelades Lydmar.
Finansminister Anders Borg talar om Sveriges framtida utmaningar

torsdag, maj 28, 2009

Ny medlem?

Christoffer har lyckats med något som jag aldrig lyckats med: Att få med min lillasyster på en moderatkampanj! Grymt jobbat, nu hoppas jag att han även lyckas värva henne som medlem ;-)

onsdag, maj 27, 2009

sommarmingel

Ikväll har jag varit på Kilpatricks sommarmingel för unga beslutsfattare i näringslivet. Platsen var fantastiska Rosendals trädgård. Jag fick 7 nya visitkort och där med 7 nya lunchträffar. Samt en trevlig promenad från djurgården med bla. diskussion om framtid och utveckling med chef inom vår koncern.
På bild syns Johanna Jäderholm, som jobbar på Kilpatrick.

miljövänlig återvinning?

Folkpartiet verkar ha återvunnit valaffiserna från 2003.

Ta alltid alla samtal ;-)

Satt i möte och fick ett samtal som jag en kunde ta, efteråt ringde jag upp. Det visade sig att jag just missade chansen att få vara med i en interjvu för Veckans Affärer. Det var kort deadline som hade ringt vidare. Nu hoppas jag verkligen att möte ger mig en affär som plåster på såren ;-)

Morgonkampanj vid Odenplan

Idag var vi ett gäng från Norrmalmsmoderaterna som delade ut flygblad vid Odenplan med start 07.00. På bilden är jag och Hanna Broberg (ordf Stadsdelnämnd Norrmalm). Läs mer på hemsidan.

tisdag, maj 26, 2009

UA

Ikväll har vi haft träff med Unga Affärskvinnor 08. Vi planerade år 2:s verksamhet. På vägen hem jobbade Cecilia flitigt med att se till att alla valaffischer stod rätt ut med Sveavägen.

Fel i maskineriet

Igår var jag lycklig, idag är jag förbannad. Jag äger ingen bil, då jag inte anser mig ha råd att köpa en, ej heller hyra p-plats i Stockholm. Nu var det så bra att jag kunde få låna en bil över sommaren av min pappas företag. Glad och lycklig över att äntligen få ha en bil i en månad, faxade min far in ansökan till trafikkontoret om att jag ska få låna denna bil. När jag sedan idag ska skicka in ansökan om boendeparkering får jag höra av en sur person i andra ända av luren att "du kommer få ett avslagsbesked". Varför?

Jo, för man får ej boendeparkering för bilar man lånat av ett företag. Det är ju sinnessjukt, skit i varifrån jag lånat bilen.

Har jag medverkat till detta störda beslut? Om, är det ju pinsamt att jag inte regerat och försökt ändra beslutet. Nu är jag besviken, förbannad och upprörd. Någon som vill låna ut en PRIVATÄGD bil i en månad?
Foto:www.stockholm.se

måndag, maj 25, 2009

Finansministern har börjat blogga

Finansminister Anders Borg har börjat blogga. Läs bloggen här.
Foto:www.regeringen.se

söndag, maj 24, 2009

Bröllopsbestyr

Trots fullt upp med huset har vi även hunnit med lite bröllopsbestyr. Framför allt har Martin varit och provat ut sina kläder som vi har beställt. Efter dålig service på ett uthyrningsställe i Lidköping beslutade vi oss för att köpa kläderna på ett väldigt serviceminded ställe.
Sen träffade vi Ingrid som ska göra vår mat och gick igenom menyn och upplägget. Därefter var vi och tjuvskickade i lokalen (Smedjan, Hällekis Säteri) som ett brudpar höll på att dekorera inför sitt bröllop.

Helgens besök

Wilgot var första djuret som besökte oss.
Farmor, farfar och Pappa.
Zara, Jocke och Albin.
Sen fick vi långväga gäster från Göteborg Petra, Kim och Wiktor.

Anna, Pontus och Molly titta förbi. Molly visade glatt hur man gjorde kullerbyttor i sängen.
Mamma och Bengt-Olof

Inflyttning

Äntligen har vi flyttat in. Under helgen har vi haft massvis av besök, vilket varit jättekul!
Sovrummet med plankväggen. Lampor från Laura Ashley och kista som jag ärvt från Mormor.
Vy från loftet!
Soffbordet är fyndat på blocket. (Pappa fick köra till Jönköping och hämta det). Kuddar från Grand Design.
Gungstol har min pappa ärvt, lampa från Gåvan (sthlm) och kaminen ska målas vit.
Kök från Tidakök och vitvaror från Husqvarna, bord från Jarla Home och stolarna har mamma ärvt.

Slutbesiktning

07.30 i torsdags hade vi slutbesiktning av vårat fritidshus. I steg ett godkändes bottenvåningen. Detta för att trappan och dess räcke ej vart klart. Hela familjen hjälpte till med att flytta in!


onsdag, maj 20, 2009

Gå och rösta, rösta moderat!

Idag kan vi börja poströsta till Europaparlamentsvalet. Gör det, använd din röst och ta inte demokratin för givet. Tina Ghasemi, ordf. MUF Sthlm tälta de i natt för att vara först när vallokalen öppnade. Det kallar jag engagemang. Tina du är bäst!

Rösta på moderaterna och kryssa Christoffer Fjellner eller Christoffer Järkeborn.
Hemma har jag och sambon efter långa överläggningar kommit fram till att vi kommer använda våra två röster till att lägga en på Fjellner och en på Järkeborn. Detta då vi vill premiera det fanastisk bra arbete som Fjellner gjort under senaste mandatperioden i parlamentet, men framför allt för att han är en briljant och slipad politiker. Järkeborn som är min syssling, kan bli yngsta parlamentarikern ever, om han kommer in. Han har så energi och vilja och det gillar vi.

Men om du av någon anledning inte vill rösta moderat men är alliansvän, tycker jag du ska kryssa min väninna Ella Bohlin (kd).

Lycka till, vi hoppas få hälsa på er alla tre i Bryssel.

tisdag, maj 19, 2009

Politisk TV reklam

Folkpartiet och Kristdemokraterna är först ut med politisk TV-reklam. Men alla gillar den inte, vissa ger den tom svidande kritik. Läs Dagens Media, politikerbloggen och SvD, där du även kan se reklamen. Själv har jag även skrivit ett inlägg på VA-bloggen i ämnet, läs här.

fredag, maj 15, 2009

We can Change the World

Överraskningen som Christoffer lanserade i onsdags var att Fredrik har skrivit en kampanjlåt åt Christoffers EP-valkampanj "We can Change the World". Lyssna på låten här. Den är grymt bra!
Foto:realtid

torsdag, maj 14, 2009

nr 14

Idag på min lyckodag 14 maj blev min fästmans bror far för första gången. Det blev en liten pojk som ska heta Caesar. Stort grattis Lisa & Markus.
Mitt lyckonummer är 14 och det för att jag fick min första häst den 14 februari och den hästen hette Lyckan och var född 14 maj. Idag fyller även en av mina bästa vänner Josefine år, grattis! Hon ska även vara en av mina tärnor, vilket jag är väldigt glad för.

Intervju

Idag har jag blivit intervjuad av tidingen Fastighetssverige i egenskap att nätverksledare för Unga Affärskvinnor 08. Med i intervjuen medverkade några av de i nätverket som har en fastighetsanknytning. Idag fick jag en extra energi av alla er andra som är med, det känns bra att veta att man har flera bollplank att vända sig till.

Makrodragning

Idag på morgonen fick vi en makrodragning samt presenation av investeringsindikatorn som är ett interntverktyg för oss att veta hur olika fastighetsslag står sig i markanden avseende på hyror, vakanser och avkastningsnivåer. Inser att även nästa år kommer bli ett tufft år för transaktioner. Men skam den som ger sig.

onsdag, maj 13, 2009

Järkeborns kick-off

Ikväll var jag och sambon och supportade min syssling Christoffer på hans kick-off till Europaparlamentsvalet. Där bjöds det på en överraskning som jag lovar skriva om senare i veckan.

Vilken dag...

...har signat ytterligare en affär (2 på under en vecka). Känns så himla grymt bra! YES-YES-YES! Senare på dagen hittade ett paket i mitt postfack på kontoret. Det var var ett grymt gott vin från min kollega som tackade för ett gott samarbete. Jag blev otroligt rörd och glad över denna gest. Stort tack, det värmde.

tisdag, maj 12, 2009

Marlena vidare

För en minut sedan meddelade de på tv att min vän Fredrik gått vidare i Eurovision Song Contest 2009 med sin låt La Voix som sjungs av Marlena Ernman....GRATTIS, GRATTIS...superkul! Ser framemot finalen.

Mingel på Medis

Ikväll har jag varit på Medis och minglat när Shortcut presenterade Framtidens Kvinnliga Ledare 2009. Etta blev Ingrid Larsby Arvered som är global inköpschef på Sandvik Materials Technology. Min vännina Regina kom på plats 27, grattis! Andra kända namn för mig var Tove Lifvendal fd. MUF-ordförande numera kommunikationschef på Svenskt Näringsliv och Maria Rankka VD för Timbro. Se hela listan här.
På plats minglade även Évin Khaffaf och Sven-Otto Littorin.

Slussen

Idag på trafiknämnden fick vi en dragning om senaste förslaget till slussen. Samtidigt fick vi se en bild från hur slussen utvecklades från början av fram till1935.

Lunch på Depå

Igår lunchade jag med Erika som jobbar på Tenzing. Alltid kul att utbyta erfarenheter med andra kvinnor i branschen.

måndag, maj 11, 2009

Börjat blogga för VA

Idag börjar jag blogga för Veckans Affärer. Läs bloggen här!

lördag, maj 09, 2009

Europadagen och valkick-off

Idag 9 maj är det inte bara min vän Annas födelsedag utan även Europadagen och kick-off till Europaparlamentsvalet. Kom till Norrmalmstorg idag kockan 12.00 då startar valkampanjen till Europaparlamentsvalet.

Politiker08

Via annonser i dagspress, nätet och olika kanaler bjöd moderaterna i Stockholm in alla till att vara med i olika arbetsgrupper. Alla var inte bara moderater utan alla engagerade medborgare som brinner för att förbättra Stockholm. Vi kallade det Politiker08.
Idag presenteras alla rapporter på China Teatern, Berzelii Park.

Förbundsstämma Sthlm Stad

Igår kväll var över 200 moderater samlade i landstingshuset för att debattera politik. Själv var jag uppe talarstolen och var med i debatten rörande vår stadga och mediepoltik. Jag anser att man borde tydlig göra publice service TV roll. Idag budar de på samma program som den kommersiella TV:n och där med köper in program med dold produktplacering. Ska vi ha public service TV ska dess funktion vara att sända de program som tydligt inte konkurrerar med kommersiella TV.

Coffe till Bryssel

Efter jobbet var jag på Coffes EP-valrörelse kick-off på Naglo. Han höll ett grymt brandtal till oss alla. Idag sitter Christofer i europaparlamentet och jag hoppas han blir omvald. Läs mer om Coffe här.

fredag, maj 08, 2009

Signing - YES!

Transaktionsmarknaden är nästintill död just nu. Men visst görs det affärer, även om transkationsvolymen q1 2009 sjönk med 72 % jämfört med q1 förra året. Därför känns det grymt bra att jag i dag signade en affär. Det gav energi och nu är jag ladda inför att även få ihop och i hamn nästa affär.

Trappan har börjat monteras

Trappstegen ska sedan kläs in i samma plankgolv som golvet har.