torsdag, maj 31, 2007

Nordic Powers of Retailing


I eftermiddags deltog jag på Deloittes seminarium om Nordic Powers of Retailing som är en heltäckande kartläggning av den nordiska detaljhandeln. Studien presenterar de 100 största detaljhandelsföretagen i Norden samt utsikter, affärsmöjligheter och framtida utmaningar på den nordiska detaljhandelsmarknaden.

100 % Tjejer


Idag var jag på nätverkslunch med 100 % tjejer, ett fastighetsretailnätverk. Espressohouse var värdar för lunchen. Där vännen Annki (se bild) jobbar som etablerare.

Kärleken fyller år


Idag på morgonen fick Martin tårta på sängen och storebror Markus kom förbi. Födelsedagspresenten blev ett wii-spel:

onsdag, maj 30, 2007

Fastighetsdagen

Har idag deltagit på fastighetsdagen som fastighetsvärlden arrangerade.

Kollegorna Maria och Nina.
Dagen inledes med anförande av Sven-Arne Svensson, chefsekonom på Penser Fondkommission.Deras prognos är att riksbanken kommer höja räntan till 4,25 under slutet av 2008. Direkt efter var det Lars Nyberg, vice riksbankschef som då konstaterade att marknaden alltid haft fel i sina prognoser och visade sin bild som han kallade "vildsvinet". Se nedan. På frågan vad han trodde om fastighetsmarknaden svarade han i stil med "Ej bekymmersamt i dagsläget, ser ej en tendens till bubbla".

tisdag, maj 29, 2007

Multiklänning


Idag på lunchen fynda jag en klänning på HM. Perfekta sommarklänning som passar lika bra till stranden som cocktailfesten genom att sätta ett knallrött bälte i midjan med tillhörande röda pumps. Lovely! Imorgon kommer Martin hem från Albanien *jippi*

Hushållstjänster


I propositionen om skattelättnader för hushållstjänster m.m. (prop. 2006/07:94) föreslås att en skattereduktion skall införas för fysiska personer som har haft utgifter för hushållsarbete. Dessa regler föreslås träda i kraft den 1 juli 2007. I denna promemoria föreslås att en skattereduktion även skall införas för fysiska personer som har haft skattepliktig löneförmån i form av hushållstjänster. Enligt promemorians förslag skall hushållstjänsterna ha utförts av någon som har F-skattsedel. Detta gäller även när arbetsgivaren själv eller med anställd personal utför hushållsarbete hos arbetstagaren. För skattereduktion krävs att hushållsarbetet utförs av annan person än den som begär reduktionen eller närstående till denne. Reglerna föreslås träda i kraft den 1 januari 2008 och tillämpas på hushållstjänster som kommit den sökande till del efter den 31 december 2007.Läs PM här. eller ladda ner pdf-format.

Brf-årsmöte


Ikväll hade vi årsmöte med bostadsrättsföreningen. Jag sitter kvar i styrelsen, som nu kommer få en hel del att ta tag i. Ny underhållsplan och ekonomiskplan ska tas fram. Men framför allt ska vi börja administrera försäljningen av den sista hyreslägenheten i huset. Ska bli riktigt spännande och se vad vi kan få för den per kvm.

måndag, maj 28, 2007

Berns

Ny arbetsvecka och första arbetsdagen avslutades med Sarah Dawn Finers releasfest på Berns. Var där med Fredrik och innan åt vi en underbar ramensoppa på Berns Asian.
Foto: Arba Kokalari


Foto från Damernas Värld (mamma skicka)

söndag, maj 27, 2007

Jerk från Jamaica



Efter Martins tjänsteresor till Jamaica, har vi bunkrat upp med världen godaste marinad/krydda; Jerk, här kan du beställa kryddorna. I lördags åt vi Jerk Chicken, här finner du receptet.

Nya gardiner o kuddar



Idag åkte Martin på tjänsteresa till Albanien och jag har sytt nya gardiner och kuddar till vardagsrummet!

Jane


God mat, långa samtal om livet, jobb, vänner och framtid. En riktigt myskväll helt enkelt. Hann även med att ta ett glas rose på Tures, gå fel och hamna på en hårdrocksfest på Berns....vilken kväll.

fredag, maj 25, 2007

Jane på besök


Strax kommer Jane på besök, först ska vi äta god mat och sedan bär det vidare ut i Stockholms nattliv.

torsdag, maj 24, 2007

Vill ha...


Foto från här där du kan läsa mer om rasen.

onsdag, maj 23, 2007

Årets gulddraken vinnare

Nu är årets gulddraken vinnare utsedda, se kartan här.
Foto:www.dn.se

Bilder från After Work på Hard Rock




After Work


Strax bär det av på after work som inleds med ett snabbt stopp på Storstad, för att sedan gå till Hard Rock Café. Mat, dryck ska injutas till Champions league finalen mellan Milan och Liverpool! Enligt Svd är det fullbokat på alla sportbaren...vilken tur att vi då har bord!

tisdag, maj 22, 2007

Akelius Sveriges största privata ägare av hyreshus

Igårdagens SvD var det en artikel med min chef. Läs den här

Mingelbilder

Mingelbild på mig och Fredrik från Finest.com på väg in till Polar Music Prize.

Mingelbild från Stureplan.se

måndag, maj 21, 2007

Polar Music Prize

Idag var jag med Fredrik på prisutdelningen av Polar Music Prize.

Jag i outfiten som Bindefeldt kommenterade med "vad snygg du är", men det sa han nog till alla :-)
Pristagarna Steve Reich och Sonny Rollins på scenen i Konserthuset. Gillade Rollins bäst, men var intressant att få höra Reich kompositioner. Dock lite väl enformigt upprepande för min smak. Flera politikerkändisar syntes till bl.a Bo Lundgren och vår talman Per Westerberg. Snyggast klänning hade Sofia Wistam, en blommig från Karen Millen som jag varit och tittat på flera, flera gånger.

fredag, maj 18, 2007

Långledigt

Härligt med långledigt, igår var jag hemma hos Jenny och åt lunch följt av en promenad med hunden Jack. På kvällen hade vi middag och vi lagade pestolax till huvudrätt och tiramisu till efterrätt. Idag blev det långpromenad runt brunnsviken.

onsdag, maj 16, 2007

Danska fucket

Vår resa till Florens i sommar är hotad av danska facket DFF. Tar de ut piloterna på Sterlings i strejk till helgen riskerar bolaget att gå i konkurs. Intressant att de är beredda att se till att alla 300 piloter ev är arbetslösa efter veckan, genom att köra bolagets ekonomi i botten. När ska någon våga ifråga sätta fackförbundens existens. Läs mer på DI här och här.

Sommarens vägarbeten

Tisdagens trafiknämnds ledamöter godkände redogörelsen över sommarens största vägarbeten. Sommaren är lågsäsong för trafikflödena i stan därför är flera projekt förlagade under denna period för att minimera störningarna. Detta är första sommaren av fyra. De största projekten är:

1. E4 vid Sörentorp
2. E4 vid Haga Södra
3. E4 vid Eugeniatunneln
Läs mer här
4. Norra länken
5. Birger Jarlsgatan
6. Söderledstunneln/Centralbron
10/6-16/9
Läs mer
här

7. Norrbro
8. Strömbron
9. Slussen
10. Götgatan
11. Skanstullsbron
12. Liljeholmsbron
13. Drottningsholmsvägen/Lindhagensplan
14. Lindhagensgatan
15. Ekelundsbron/Hornsbergs strand

Ansvariga är:
1-3 är vägverketsprojekt
4-13 Trafikkontoret
14-15 Exploateringskontoret
Läs mer på Trafiken.nu

Ikea

Jag och Fredrik skulle bara åka och köpa lite ljus...tur att han har kombi, så allt gick in...
...det blev nya möbler till balkongen från IKEA "Bollö". En soffa, två stolar och ett bord!



tisdag, maj 15, 2007

Utbildningar med City Moderaterna

Ikväll arrangerar City tillsammans med Vasastan en medlemsträff i Stadshuset kl.18.00, där man kan lyssna till Kristina Alvendal. Ska själv försöka hinna ansluta efter att vi är klara med nämndsammanträdet med Trafik- och renhållningsnämnden.

Igår den 14 maj ordnade City Moderaterna en miljöutbildning där Katarina Elvant föreläste om miljö. Läs hennes blogg här.

söndag, maj 13, 2007

ÅVC Vanadisberget

ÅVC Vanadisberget...me like. Idag har vi kört 3 vändor med byggmaterial från renoveringen. Vi passade även på att rensa rejält i förrådet.
Måste säga att det är grymt att ha en återvinningscentral så centralt och lätt tillgängligt. Ännu bättre är att de utökat öppetiderna på vardagskvällar till 17-21. På vägen hem kände jag mig stolt över att sitta i renhållningsnämnden :-)
Ikväll var Christoffer och Fredrik förbi, vi hämta mat från Ramen Kimama.
Foto: Martin som sorterar rätt!

After work

Arbetskollegan Pål på Hotellet
Kollegorna Elin & Maria utanför Ljunggrens & nederst jag & Elin.


På Cafet, förra FS-kollegan o numera riksdagsman, Karl Sigfrid...

...Lars Råden, generalsekreterare för MUF ...

....och Arba Kokalari.

Arbetsveckan avslutades med after work på hotellet, sedan blev det en snabb matbit på Söderkisen innan kvällen fortsatte på Ljunggrens. På vägen hem var jag förbi Cafe Opera och tog ett glas med flera som deltar på YEPP-kongressen.

torsdag, maj 10, 2007

Home makeover

Före...
...efter




bilder

Centrumkompaniet sålt

Centrumkompaniet sålt till Boultbee för 10, 4 miljarder läs mer om affären på fastighetsvärldens hemsida. Hörde att det surrades om detta redan i tisdags i köpenhamn :-)

Dagens Lunch



Idag åt jag lunch i Gamla Stan med min förra kollega Johan Forssell som idag är Reinfeldt stabschef. Vi åt på Sallys, där syntes även flera politiska sekreterare till.
Foto: riksdagen.se

onsdag, maj 09, 2007

Dansk politik

Idag är Europadagen, vad är då inte mer intressant att läsa att dansk politik utvecklas. Ett nytt borgerligt parti har bildats i Danmark, efter att en stark företrädare för Vestre hoppat av och bildat ny Alliance. Läs mer på Naser Khaders hemsida här.
I Danmark förs just nu en debatt efter att beskæftigelsesminister lagt ett förslag om att förbjuda människor att bära burka som jobbar inom den offentliga sektorn. Läs artikel på tidningen Urbans blog. Själv är jag väldigt splittrad ifrågan, i grunden anser jag att självklart skall alla få utöva sin religion och bära burka när de vill och även på jobbet. Samtidigt som förstår att de flesta gärna skulle vilja se sin läkare, sjuksysters (m.fl.) ansikte när de samtalar.