måndag, december 31, 2007

Gott Nytt År!

2007 gick fort och nu är det dags att fira in 2008. Idag har jag arrangerat blomsterarrangemang, klippt och klistrat bordsplaceringskort och därefter dukat för de tolv som ska ha 4-rättersmiddag hos oss ikväll.

Gott Nytt År!

Sysslebäck

Fullpackad bil på väg till vinterstugan i Sysslebäck. Där vi var i mellandagarna.
Bakdag, där vi försökte göra vårat kommande fritidshus av pepparkaksdeg. Såg mest ut som en "Arnby".

Skiddag i Branäs.

tisdag, december 25, 2007

Juldagen!!!

Julen har jag firat med familjen i Lidköping, den har varit härlig även om den tyvärr varit grön istället för vit. Igår avslutades julafton med charder hemma hos farmor och farfar, dock blev det ett litet avbrott vid tolvslaget, då alla sjön ja må du leva för mig :-) Idag ska jag ha födelsedagskalas för vänner och imorgon bär det iväg på skidresa till Sysslebäck.

torsdag, december 20, 2007

Sista dagen

Idag är sista dagen på Akelius, strax ska alla bege sig på julfest till Villa Pauli. Det känne lite vemodigt, kommer sakna alla grymt mycket! Fast å andra sidan ser jag grymt mycket fram emot utmaningarna med det nya jobbet som börjar i januari.

Nu ska jag ha lite julledigt hemma hos familjen i Lidköping!!

ps. numera är jag sambo med en Stockholmsmästare innebandy i Korpens högsta divition, Grattis Martin!!! ds.

tisdag, december 18, 2007

Sista trafiknämnden för året.

Idag tog jag en promenad hemifrån till stadshuset. Det tog nästan 45 minuter, vilket var mindre bra med tanke på hur förkyld jag är. Nämndsammanträdet gick bra, vi fick dock lägga ett antal papper (tillägg) då kontoret inte alltid verkar tycka som nämnden. Efteråt inhandlade jag de tre sista julklapparna.

måndag, december 17, 2007

En ovanlig måndag

Min arbetsdag har varit allt annat än intensiv, det fick kvällen stå för. Idag har jag börjat städa ut mitt kontor, då jag slutar på torsdag. Börjar kännas lite nervöst inför nya jobbet...
Efter jobbet var det lite pyssel med brf-föreningen, problem med takfläkten som låter in till grannarna. Sen hann jag i lagom tid till vårat styrelsemöte med City Moderaterna. Vi ska få ihop en verksamhetsplan för 2008-2010, där jag bidragit med utbildnings delen. Närmast är planeringen inför årsmötet, boka stämmotalare, skriva verksamhetsberättelse och hinna med TM-ringning till alla medlemmar. Efteråt besökte jag MUF:s traditionella julglögg, kul med massa kära återseenden. Tro det eller ej, NK stängde 21.00, så en julklapp hann jag köpa. En bra nyhet kunde byta riddag till måndagar, *jippi* nu slipper jag missa roliga after works som oftast är på torsdagar :-)

Fritidshusförvirrad

I helgen var vi på husexpo och tittade på fritidshus samtidigt som vi var hundvakt åt Jussi. Jag har redan skickat mina hobbyritningar till byggaren, men nu är vi osäkra...kanske blir det nyfunkis istället för maritim new englandstil :-)
Även Jussi gillade huset, det var det enda som han inte gnällde i:-)

onsdag, december 12, 2007

Rösta på Takida

grammis.se kan du rösta på vilka du tycker ska vinna årets grammis.
Årets hårdrocksgrupp - rösta på Takida. Den är min underbara vän Jennies lillebrors grupp!!
Årets grupp - Kent så klart!
Sen måste jag nog fundera lite...

Juletider

Efter jäkt från ett möte hann jag inköpa två julklappar innan jag igår avnjöt pasta vongole på Haga Deli med två vänninor. Det blev mycket prat om julen och dess bestyr, hann dock med lite att prata om frågor som kommer upp på trafiknämnden nästa vecka, då två av oss sitter där.

Nyårslöfte i förskott...

En del ger nyårslöften på tolvslaget...som de aldrig håller. Så jag tog mitt beslut innan. Jag har nu bokat in mig att börjar rida vid Stockholms ridhus efter årsskiftet. Dock blev det tyvärr torsdagskvällar. Det fanns ledig tid på tisdagar, men då har jag nämndsammanträde med trafik- och renhållning. Har redan kollat i min favvo, det är Magic!!!
Foto:www.stockholmsridhus.se

måndag, december 10, 2007

Myslunch

Idag har min goda vän Cissi varit i Sthlm, vi hann med en lunch i Mörby centrum. Strax ska jag försöka inhandla några julklappar.

söndag, december 09, 2007

Haparanda & Rovaniemi

Idag är ANNA-dagen! Snart slutar jag på mitt jobb, så i helgen bjöd chefen upp oss på weekend till Haparanda som avtackning. Dahlboms julbord avnjöts och vi fick uppleva kinesisk fotmassage. Lördag blev det utflykt till tomten i Rovaniemi och söndag julmarknad.

Julmarknad på Cape East, Haparanda.

Har nu ätit på världens nordligaste Mc Donalds (i Rovaniemi)

Santa Claus Office & Santa Park








Polcirkeln markerad med blått lysande band.

torsdag, december 06, 2007

Glittrig julfest

Ikväll ska jag på julfest med Newsec (börjar jobba där efter årsskiftet). Temat är guld, glitter och vitt. Min outfit får bli fynden jag gjorde på HM, glittrigt bälte, skor och handväska till något svart.

Det blir med sannolihet Nya slussen

Igår bestämde fullmäktigegruppen att man vill gå vidare med "Nya slussen". Det är helt i linje med vad majoriteten av samråds- och remissinstanserna tycker.Foto:www.dn.se

onsdag, december 05, 2007

Miljöbilar och trängselskatt

I måndags kunde man läsa i tidningen att Carl Cederschiöld föreslår att miljöbilar ska få börja betala trängselskatt from 1 jan 2009. Jag förstår och håller med resonemanget. Dock tycker jag att det vore ännu bättre att istället höja trängselskatten för de som har icke klassade miljöbilar. En morot för att vilja byta ut bilparken mot mer miljövänliga bilar.

Nätverk, glögg och mingel

Ikväll har vi haft vår månadsvisa träff med tjejnätverket. Vi drack glögg, åt pepparkakor och lussekatter. Under kvällen hade vi en värderingsövningen under ledning av en konsult i organisationspsykologi. Resultatet var riktigt intressant :-)

Väl hemma låg en hög med post innanför dörren....handlingar inför nästa nämndsammanträde med trafik- och renhållningsnämnden. Det blir bra kvällslektyr närmaste dagarna.

Kamprad rockar

Kamprad slutar aldrig förvåna, på Made in Swedens omslag pryds av Kamprad själv i "hip-hop-gangster-outfit". Läs artikeln på DI.
Foto:www.di.se

tisdag, december 04, 2007

Hur lyckas man...

Hur lyckas man? Lämnade in min väska för att "metallringen" gått sönder. Nu har de lyckas montera ihop den helt fel...




Har letat efter ett par svarta stövlar i ett år (alltid för stora över vaden eller så finns de ej i min strl). Så hittade jag ett par igår...grymt, så ilskan över väskan försvann...

Cocktail

Helgen var en god cocktail. I fredags lyssnade jag på ett föredrag om Adam Smith och sedan blev det en drink på Nox för att sedan hamna på Inferno. Drinken "Svarta fanor" på Inferno är grym, sen blev det en "Översten". Lördag var jag lite hälsosam och hade premiär för att spela squash innan vi åt middag på Tarantino med goda vänner.