tisdag, juni 30, 2009

Mentorträff

Igår träffade jag min mentor, läs om träffen på VA-adeptblogg.
Foto:Fastighetssverige

Rödgröna röran om ny fastighetsskatt

Ännu en gång visar den rödgröna röran sin okunskap kring hur ekonomin fungerar. Igår föreslog de förändringar i fastighetsskatten. 1% fastighetsskatt för villor med taxeringsvärde på 4,5 mkr eller mer. Ingen ska betala mer än 4 % av inkomsten. Reavinst ska höjas från 22 till 23 %. Däremot ska skatten sänkas för hyres- och bostadsrättsföreningar från 0,4 till 0,22 %.

Konsekvensen lär ju bli att de med höga inkomster kommer at försöka gömma dessa utomlands, då det oftast även är dessa som har villor med höga taxevärden. Sen kommer nog allt fler försöka göra om sina villor till brf:er, vilket redan sker idag för att undgå hög fastighetsskatt. Nä, jag ser framemot ett förslag som inte snedvrider beteendet hos människor och som är rättvist. Ett sådant förslag skulle inte ens beskatta fastigheter, utan enbart ta ut kommunala avgifter för den service man vill tillhanda hålla.

Mona Sahlin blir inte långvarig

Novus Opinion har gjort en opinionsundersökning om man ser partiledaren som ett flöte som lyfter partiet eller som ett sänke som drar ner partiet. Hela 60 % anser att Mona Sahlin är ett sänke för sitt parti, medans enbart 9 % anser det samma om Reinfeldt. Ser man till partiets egna väljare så är det enbart 44 % som anser att hon är ett flöte mot Reinfelts 98 %. Just nu är Mona Sahlin våran bästa kampanjare inför valet 2010.

Bilder:nyhetskanalen.se

Krisen var nära

Idag när jag skulle hämta ut mina beställda underkläder till bröllopet på NK, lyckas kassörskan rita ett streck med bläckpennan över bh:n. Jag blev hysterisk, med tanke på att den var specialbeställd och leverantören hade inga fler på lager. Till slut hittade de en ny på Twillfit och som plåster på såren fick jag en påse med ett kitt av lite olika saker.

Brottogram ;-)

Varje tisdagsmorgon har vi inom transaktioner gemensamt möte. Mitt i mötet kommer det in en kille med mask för ansikten och rycker tag i en av mina manliga kollegor (han ska gifta sig i sommar). Så börjar de brottas mitt i konferensrummet och kontoret i Göteborg får se allt live via webkameran. Sen drar den maskerade mannen. Några kollegor hade beställt brottogram. Nu i efterhand känns det helt surrealistiskt, har detta sjuka verkligen hänt ;-)

söndag, juni 28, 2009

Svensexa

Nu har min blivande man kommit hem från sin svensexa - något gul och med träningsverk. Kan bara konstatera att han har underbara vänner. Bla annat fick han tröjan på bilden för att ha på sig på matchen Sverige-England som spelades i Gbg i fredags. I lördags fick han åka till Falkenberg och träna med IFK Göteborg. Vilket var stort! Enligt honom själv räddade han en straff från Tobias Hysén ;-)

Brunch

Idag blev det brunch på Caffe Nero med Anna och lilla Junior, som fick en liten blå sparkdräkt med verktyg på från Polarn & Pyret av mig. Jag som lovat mig själv att inte bidra till könsrollerna, hmmm så gick det med det. Men den var så söt. Jag och Junior blev kompisar direkt!

Ett glas rosé..

Helgen började med ett glas rosé tillsammans med Datevig och Per.
Vilket följdes upp på lördagen tillsammans med Seb och Anki på Boule och Berså. Jag vann boulen...tror detta är min nya grej ;-)
Sen blev det färja över till Sjöstaden. Visst är Stockholm fantastiskt, så enkelt att ta sig fram.
Fortsatt rosé och rosa champagne på Fredrik & Christoffers Balkong.

lördag, juni 27, 2009

Gräsänkling

Igår kidnappa kompisarna Martin på Svensexa, det enda jag vet är att de skulle till Göteborg. Via rycktes vägar får jag hör att "han fått fin färg", "han kan få märken", "det går bort tills bröllopet"...hmmm

fredag, juni 26, 2009

Transaktionsvolym

Jag jobbar på ett så grymt företag, Newsec. Under 2008/2009 var jag en del av det team som var rådgivare i den tredje största transaktionen i Stockholm och det var den 7:e största i Sverige under samma tidsperiod.


Bild/källa:Fastighetssverige.se

Unga kvinnor mot toppen!

Idag kom senaste nummret av FastighetsSverige, jag och sju kollegor i fastighetsbranschen är med i en intervju kring vårt nätverk. Läs tidningen här.

torsdag, juni 25, 2009

Sommarkväll med kollegor

Ikväll var det meningen att Newsec på Regeringsgatan skulle utmana Newsec på Humlegårdsgatan i brännboll. Men vi vann på Walk Over! Istället blev det kubb och boule i Humlegården. Därefter en sväng till Angles takterass för att sedan sluta upp med andra kollegor på Tures och därefter Sturehof. Tur att jag drack vatten de sista timmarna, annars skulle de bli svårt att köra bil till fastighetsvisningen imorgon bitti.

Nominerad

Igår fick jag ett mail och när jag öppnade det började det med följande text...
Jag blev självklart superglad och stolt. Själv har jag skickat in och tipsat om alla bra personer som jag kunde komma på. Vet inte hur många de har valt ut i nomineringsfasen, men oavsett vilket är jag mycket glad. Oavsett hur det går, så har jag i alla fall mycket höga ambitioner oavsett om man vinner priset eller ej. Läs mer om priset här.

Hemsidan uppdaterad!

Hade lagt ut fel nummer till min syster, så det kanske är någon okänd person som fått lite samtal om vår önskelista ;-) Nu är det dock rätt nummer och önskelistan är på plats på vår hemsida.

Var är alla, har jag missat något? ;-)

onsdag, juni 24, 2009

Framtida ledare

Ikväll åt jag en god middag med några bekanta ur Unga Affärskvinnor 08. Lägg dessa namn på minnet, för detta är skarpa affärskvinnor som kommer att gå hur långt som helst.
Rebecka Andersson. Jobbar på CBRE, som är en konkurrent till min arbetsgivare.
Frida Rotter. Jobbar på Cederquist Advokatbyrå och är även med i Veckans Affärers mentorprogram.
Charlotte Gustavsson, logistikchef på Viasat.
Charlotte Arnberg, jobbar med strukturerade produkter på Nordea Markets i Oslo. Med var även Henriette Bourghardt, TeliaSonera.

Altan

I ett gammalt nummer av Hus och Hem hittade vi dessa bilder. Så vill vi att vår altan ska se ut. Inbyggda stolar och i två nivåer. Vi får se om vi lyckas med detta. Lite svårt att kommunicera på distans. I natt vid halv ett tiden mms vi bilden till min far som 07.00 idag skulle träffa byggare och grävare på plats. Snart är vi experter på att bygga på distans...kanske en ny affärsidé...byggnation via internet ;-)

tisdag, juni 23, 2009

Tärnklänning?

På väg från ett möte tillbaka till kontoret promenerade jag förbi en seconhandbutik. Där hittade jag ett märke som heter Fröken Söt. Gick direkt in på deras hemsida och hittade en underbar klänning. Den skulle varit perfekt som tärnklänning, om det nu inte var så att jag redan köpt dessa. Dock hittade jag ett par örhänge som kommer bli så himla bra till klänningen.

måndag, juni 22, 2009

Midsommargänget

Ny tradition i Villa Bortsej; ostron och skumpa inviger midsommarfirandet!
Sen kan man gå på sill och nubbe.
Midsommargänget exkl. mig själv som fotograferar
Midsommardagen, gänget samlat för båtfärd!

Back to business

Efter en underbar helg med besök av vänner och familj är jag nu tillbaka på jobbet. Längtar, längtar tillbaka till vårt underbara hus. Snart, snart semester ska bra jobba 3-4 veckor till.

torsdag, juni 18, 2009

GLAD MIDSOMMAR!


Nu blir det midsommarfirande i vårt fritidshus. Med oss har vi vänner från Skåne, Stockholm och Göteborg. Producera sånghäften online här.

Finska långa
Melodi: Ingen
Inte nu, men nu!

onsdag, juni 17, 2009

Senaste numret av VA

Innanför dörren låg idag senaste nummret av Veckans Affärer. Roligt nog hade de uppmärksammat senaste mentorträffen med lite mingelbilder. Där bla.a jag fanns med på bild!

tisdag, juni 16, 2009

Newsec Student Award

I våras satt vi och spåna över hur vi ska bearbeta studenterna. Jag kom med idéen om att inför ett pris som grundar sig på en case-tävling eller utvärdering av uppsatser. Alla älska idéen och jag tog fram utkast till PM för att vi sedan skulle pitcha mot ledningen för att få göra detta. De sa ok och direkt startade vi samarbetet med KTH. Vi har varit en liten sammansvetsad grupp som jobbat med detta och vi alla var så stola när priset delades ut för första gången i samband med Newsecfesten. Jag har skrivit om det på VA och fastighetssverige och branschnyheter har också skrivit om det.

måndag, juni 15, 2009

Middag med KF

Efter fullmäktige blev det båtfärd till gamla Tullhuset, där det avslöjades att lokalerna ska bli fotografiska museet. Hela projeket är privatfinansierat, det gillar jag! På bild syns Sebastian Cederschöld och Anders Blom.

Följ fullmäktige live

Idag tjänstgör jag på fullmäktige, just nu debatteras "Lag om valfrihet - tillämpning i Stockholm Stads äldreomsorg". Följ det live på nätet här. Under fullmäktige har vi även hunnit ha ett möte med politikutvecklingsgruppen som ska jobba med frågeställningar kring Stadsdelsnämnderna (SDN)

söndag, juni 14, 2009

Sommarlemonad i Saltis

Sommarfesterna avlöser varandra, trots det regniga vädret. Idag var det dags för sommarfest i Saltsjöbaden. Vår vänner har köpt hus på Solsidan och vi fick även träffa deras först födda för första gången. Min vän Malin, lika huslig som alltid hade gjort två hemmagjorda lemonader, en rabarber och en ingefära/lime. Såg underbart ut, men tyvärr kunde jag inte smaka då jag ej får äta rabarber och lime ;-) Men de doftade ljuvligt!

Farbror

Idag har vi hälsat på Caesar och gett han kläder från Polarn & Pyret. Sist fick han en Ralph Lauren träningsoverall som vi köpte i USA. Dock kommer den passa först till vintern. Farbror Martin försöker kommunicera ;-)

Loge på Storholmen

Igår åkte vi ett stort gäng med båt ut till Storholmen för att fira Cecilias 30-årsdag.
Underbar loge med sommarbuffé och en grym DJ.
Anna, Anna & Frida

fredag, juni 12, 2009

Uppvaktning

Idag har jag varit på Ekebyhovs Slott på Ekerö. Detta för att uppvakta kommunalrådet Peter Carpelan på hans 50-årsmottagning.
Foto:www.ekero.se

torsdag, juni 11, 2009

Newsec party

Jobbar på en grymt spännande pitch som ska vara klar till måndag! Hann dock gå och luncha med två kollegor som jobbar på Asset Management. Ikväll är det stora Newsecfesten på Sturekompaniet.

onsdag, juni 10, 2009

3 kryssade sig in i EU-parlamentet

Nu är samtliga valdistrikt räknade och man kan konstatera att kryssa sin kandidat blivit allt mer populärt. Gunnar Hökmark kammade hem hela 90505 röster, därefter Anna Maria Corazza Bildt med 85405 och därefter Christofer Fjellner med 40142 röster. Stort grattis till er tre som faktiskt kryssat er in i Europaparlamentet, det är stort.

Sen är jag så grymt stolt över min syssling Christoffer som ingen knappt visste vem det var för 6 månader sedan. Nu fick han ihop nästan 7000 kryss, det är också stort.

Även min vän Ella Bolin har lyckats få ihop grymt mycket kryss, hela 27534 (18,59% av kd:s röster). Men tyvärr räkte inte det då Alf valde att mitt i valrörelsen starta en krysskampanj. Jag måste ärligt säga att jag inte tycker det var schysst gjort. Om det var av oro för att kd skulle få för få röster kunde han istället valt att lyfta Ella och hjälpa henne i sin personvalskampanj. Detta då kd valt att ha henne som första namn på sin lista. Bryssel har tillräckligt med gubbar som sitter där på mandat som tack för gammal och trogen tjänst i hemlandet. Nej EU behöver fler unga starka röster i Europa.

KF-grupp i Manilla huset

Helena Bonnier som sitter i KF bjöd in oss till Nedre Manilla. På bild syns Carl Johan Bonnier som hälsar fullmäktigegruppen välkommen.
I huset finns en världsunik porträttering av kända svenska författare som Bonnier givet ut böcker för. På bilden syns bla. Gustaf Fröding.
Rolf och Datevig.
En utav de första böckerna som gavs ut.

tisdag, juni 09, 2009

In- och utmarsch på bröllopet












Val av in- och utmarsch är inte heller det enklaste. Vi vill att det ska passa in till Husaby Kyrka, men även att det ska vara vi. Men nu har vi slutligen valt vilka två det blir. Vi kommer inte avslöja vilka innan bröllopet, men de vi valde mellan var dessa:

Clark's Trumpet Vountary lyssna här.
Wagner's Birdal Chorus lyssna här eller här.
Purcell´s Trumpet Tune lyssna här.
Mendelssohn's Wedding March lyssna här.
Mer tips hittar du här, här och här.

Vigselpsalmer

I söndags träffade vi kantorn som ska spela musiken vid vårt bröllop. Det är inte lätt att välja psalmer. Min kära fästman ville ha nr 82 och 87 för dessa årtal vann IFK Göteborg UEFA-cupen. Men efter snabbt konstaterande att psalm 87 ej är lämplig vid en vigel, började jakten på en annan. För nr 82 var inte diskuterbart att ändra ;-) Här kan man lyssna till vigselpsalmer och även här för den som går i giftastankar och här är en länk till fina dikter mm.

Motionera ditt nätverk

Idag publicerade nätsiten E24 en artikel och intervju om mig och det nätverk jag driver genom Stockholms Handelskammare - Unga Affärskvinnor 08. Läs artikeln här.
Foto:www.e24.se

TRN

I eftermiddag har vi haft sammanträde med trafik- och renhållningsnämnden. Vi fick flera bra dragningar kring vilka trafikpåverkande arbeten som kommer att pågå sommaren 2009. Vill du veta mer läs mer här.

Innan nämnden hämtade jag ut min "fullmäktigedator" alla ledamöter och ersättare får låna en dator. Dock upptäkte jag när jag kom hem att det inte finns någon kontakt för att ladda upp batteriet...hmmm.

måndag, juni 08, 2009

Målning

I helgen har vi försökt måla så mycket som möjligt av huset.
Frukost, på hemmagjort provisoriskt bord ;-)
Ibland behöver man en tupplur under målningen...
Färgen heter froströk.