torsdag, december 31, 2009

Annandagen - bandydag

Annandagen är i Lidköping lika med bandydag. I år invigdes inomhusarenan och vid preimären så överraskade Villa med att spela i ursprungsdräkterna som man hade 1934. Svart-vita och utan någon reklam...supersnygga!

Farfar var självklart på plats först och tog bästa ståplatsen. Han blev även intervjuad i pausen, då han enbart missat 2,5 match sen Villa gick upp i elitserien. Kuriosa är att han även är skrockfull och har de senaste 10 åren haft på sig exact samma kläder vid varje match... ;-)

Juldagen

Juldagen är min födelsedag och då väcktes jag av min underbara man, som serverade kaffe och goda bakelser från Henrys Bageri. I present fick jag ett brunt flätat Mulberrybälte ;-)

onsdag, december 23, 2009

God Jul från Villa BortSej

Julskinkan, revbenspjällen och köttbullarna är klara. Vi har kanderat nötter, rostat mandlar i rosmarin, lagat knäck, gjort alldelses för många blomsterarrangemang, satt upp utomhus julbelysning, klätt granen, julpyntat och slagit in paket. Nu är Villa BortSej färdig för julfirandepremiär.
God Jul från Villa BortSej!

fredag, december 11, 2009

En pigg 75-åring

Igår kväll var jag på 75-års jubileumsmiddag med Moderata Ungdomsförbundet. Vilken injektionskick! Så kul att träffa alla gamla rävar igen. Man blir lätt nostalgisk och önskar man kunde få göra resan en gång till. För bland det roligast som finns är att vara engagerad i MUF - Sveriges största frihetsrörelse. Gemenskapen, alla roliga kampanjer, utbildningar och galna brainstormingmöten. Självklart var det även slitsamt emellanåt med svett och tårar. Men i det stora hela så himla kul. Nu måste vi försöka applicera denna anda även på partiet!
Även provvalsresultatet har kommit, det gick väl ungefär som förväntat, utifrån egen insats. Självklart hade det varit roligare att få ännu fler kryss. För att lyckas måste man fokusera och mitt fokus sista året har varit på mitt jobb och politiken har fått vara en extra god krydda i tillvaro på de villkor som jag hinner med. Dygnet har bara 24 h ;-)

onsdag, december 09, 2009

Avslutning med VA mentorprogram



I em/kväll har jag varit på avslutningsträff med Veckans Affärer/Novares mentorprogram. Bla fick vi lyssna till Jacob Wallenberg som gav konkreta tips kring mentorskap/adepter och nätverkande. A och O för framgång i näringslivet var enligt Jacob att bygga, utveckla och utnyttja sitt nätverk. För att ha bra referenspunkter runt om i världen och inom olika sektorer som man kan kontakta för att förstå marknaden och lätt skapa sig en bild om uppkomna situationer. Något som vi tydligen är sämre på i Sverige än i andra länder är rörelsen mellan politiska sektorn och näringslivet. I Sverige förstår man knappt varandra, medans i andra länder är det helt naturligt att man rör sig däremellan menade Jacob på. Jag instämmer och jag försöker själv att kombinera dessa världar - där tiden är största fienden. Men som en mentor sa till mig idag: Anna man kan inte bli världsmästare i både tennis och fotboll samtidigt, man måste prioriter och våga välja. Domen kommer väl imorgon, då vårt interna provvalsresultat blir officiellt. Kanske behöver jag inte välja utan kanske har andra gjort valet lättare för mig?

Ej till salu

Jag har en handfull favorithästar i stallet och en av dom har varit till salu ett tag, men är det inte längre. Ingen annan än jag är lyckligare, för det innebär att jag nu kan få rida Picasso oftare på ridlektionerna.

fredag, december 04, 2009

Svågern bland årets gaseller

En gång om året korar DI Sveriges Supergaseller och kritierierna är stentuffa och hårda. Endast 1 % av Sveriges aktiebolag klarar kraven.

Begreppet Gaseller är skapat av forskaren David Birch. Som påvisade att det var de små, snabbt växande företagen som skapar flest jobb till skillnad från de stora som oftare måste effektivisera. De skiljer sig också från småföretagen som jobbar för brödfödan och inte i första hand strävar efter att växa. De är alltså näringslivets dynamiska mellanskikt.

Därför är det extra kul att 3:a på årets lista kom svågerns företag Flexpay. Bolaget grundades i en trea på Regeringsgatan när vi alla bodde i ett enda stort kollektiv på 66 kvm. Stort grattis Markus!

torsdag, december 03, 2009

Årets julklapp


Ikväll har vi haft styrelsemöte med Norrmalmsmoderaterna som avslutades med medlemsglöggmingel. Då lanserade vi årets julklapp - ge bort ett medlemskap i Moderaterna. På söndag är det julkampanj vid Odenplan, kom dit och köp julklappar.

onsdag, december 02, 2009

Speed meeting

Med andan i halsen kom jag infarandes över en timma försent till vår träff med unga affärskvinnor i kväll. Men jag hade en bra anledning...kundmöte! Har du hört talas om speed dating? På liknande sätt, som isbrytare arrangerade vi ikväll Speed Meeting. Syftet var att utöka sitt nätverk genom att hinna prata med flera under strukturerade former. Flera visitkort byttes!

tisdag, december 01, 2009

Tid

Önskar att dygnet hade fler timmar, så man hann med allt det man hade planerat från början. På bilden syns ett loppis fynd från tiden i Skåne. Har kommit att bli en av mina små favorit prylar.