lördag, juni 30, 2007

Hälsningar från Nordnorge

Martin är med ett gäng killkompisar på fiskeresa till Söröya i nord Norge. Häromdagen fick han en torsk på 7 kg och en annan kompis en på 22 kg. Helt galet!

Garden Party

Igår var det Garden Party med jobbet, sen blev det vidare utgång till Storstad och Solidaritet. Idag är jag lite trött :-)

fredag, juni 29, 2007

Anna är grym!


Jag blir så glad, igår lanserade min vän Anna sin årsredovisning över vad hon gjort första året i riksdagen. Idag ser jag i dagens City sid.3 att hon ska prao på ett städbolag, för att komma ut i verksamheten. Anna är grym, hon kommer gå hur långt som helst. Anna som nästa arbetsmarknadsminister...me like!! Artikel/Foto:www.city.se

Läs även i dagens City sid.6 artikeln med Mikael Söderlund ang. staden satsning på klottersanering. Helt rätt, nolltolerans mot klotter! Däremot kan jag tycka att man kan erbjuda tavlor på olika ställen för klottrarna. Men jag misstänker att då försvinner halva spänningen för dom, då det är helt plötsligt skulle vara lagligt :-(

Tyskar på besök


Igår var en löneförhandlingsdag, det gick både bra och mindre bra, det beror på hur man ser på det. För man vill ju alltid har ännu högre lön *ler*.

I går kom även våra kollegorna från Akelius Berlin- och Frankfurtkontor på besök. Först åt vi tapas på Andalucia och sedan blev det ett glas vin på Republik. Även Calle & Karin syntes till.

Vaknade idag och hörde att Spice Girls ska återförenas, kan det bli annat är fiasko?

torsdag, juni 28, 2007

Fastighetskatten igen...


Efter att ha försökt smälta regeringens förslag på ny fastighetsskatt, kan jag konstatera att det inte gått så bra. Jag är snarare mer upprörd nu än häromdagen. När man begränsar möjligheten att skjuta upp reavinsten kommer det bli mycket dyrare att byta boende. Det leder till en minskad rörlighet på bostadsmarknaden då fler kommer sitta kvar i sitt nuvarande boende. Det i sin tur leder till mindre utbud och ökade bostadspriser. Så Borgs och co strategi med att försöka dämpa fastigehtsmarknaden kommer snarare ge motsatt effekt. Men även göra det svårt för ungdomar att komma in på bostadsmarknaden. Smart jobbat gubbar!

tisdag, juni 26, 2007

Vi ska köpa tomten!

Imorgon betalar vi handpenningen på tomten som ligger vid Öboängen på Kålland nära Ullersund som delar Kålland och Kållandsö. Länk till karta här
Sjöutsikt ut mot Vänern från tomten....

..de står vid tomtgränsen väster ut....

…bra placering för ev. sommarhus med utsikt mellan de två husen som ska byggas framför i en våningsplatå lägre...
...”grannar” som redan börjat bygga.

Vi tror det är en grym affär, för ändrar vi oss och inte vill bygga kommer värdet på marken troligen att stiga, då det är svårt att hitta mark i området med sjöutsikt och endast 175 m till vattnet från tomtgränsen.

Förbannad!

Kan man säga upp sitt medlemskap i Sverige? Om inte annat bör medlemskapet i Moderaterna snart övervägas. För några minuter sedan presenterade Borg att man kommer ta ut ränta på uppskov man fört in i en ny bostad över 1,4 miljoner. Detta ska gälla alla oavsett hur långt tillbaka i tiden man gjort uppskovet. Detta är helt sjukt!!! Det innebär att grunden för alla investeringsbeslut som skett tidigare, ändras nu förutsättningen i efterhand. Fördelen som "de" säger är att vi får bort den löpande orättvisa fastighetsskatten. Men vad är rättvisan att ändra regler retroaktivt. Bakläxa för Borg!!!

Sammanfattning:
* Småhus beskattas med max 4500 kr/år alt 1 % av taxeringsvärdet. (alt 2: 0,8 %)
* Flerbostadshus beskattas med 900 kr/lägenhet/år eller 0,4 % av taxeringsvärdet.
* Kapitalvinstskatten för privatbostäder höjs från 20 till 30 procent av vinsten.(alt 2: 25 %)

För finansiering av alternativ 2:
* Uppskov beskattas när en bostad överlåts genom arv, testamente, gåva eller bodelning. Därmed begränsas förekomsten av skattekrediter. Undantag görs för bland annat arv från make eller maka.
* Uppskovsbeloppet avseende skatteunderlaget får vara högst 1,4 miljoner kronor.
* Räntebeläggning motsvarande cirka 2 procent av den skattekredit som kommer genom uppskov.(på uppskov över 1,4 miljoner)
* Kommunalaavgiften ska indexeras efter inkomsbasbeloppet


Förslaget träder ikraft 1 januari 2008. Läs mer här.

Fastighetsskatten

Ser framemot webbsändningen av Borgs (finansministerns) presskonferens idag klockan 13.00. Då ska de två olika alternativen för ny fastighetsskatt presenteras. Antar att det är pest eller kolera...fastighetsskatten borde avskaffas helt och inte göras om. Är trött på politiskingenjörkonst. Läs DN:s artikel idag här.

Läs mer om webbsändningen här.

måndag, juni 25, 2007

Tomt

Under midsommarhelgen har vi hittat en tomt på Kålland. Sjöutsikt och båtplats vid bryggan. Det vore grymt att bygga sommarhus där. Tror om inte annat att det är en grym affär att köpa tomten.

torsdag, juni 21, 2007

Glad midsommar


Efter lyckats undvika värsta rusningen ut ur Stockholm är vi nu framme på Kållandsö (Lidköping) för att fira midsommar.
Glad midsommar!!!. Foto:www.ikea.com

onsdag, juni 20, 2007

Trafikkaos


Igår var det styrelsemöte med City Moderaterna. Vi pratade om höstens kommande utbildningar, genomgång av att vi ska ringa TM till alla medlemmar, rapport om vilka frågor som varit aktuella i Norrmalms Stadsdelsnämnd. Sen var jag tvungen att avvika för middag hos Christoffer o Fredrik. Både igår och idag har det varit fullständig trafikkaos i stan. Buss 4 från Karlaplan till Odengatan/Roslagsgatan tog 50 min, 43 från gamla stan till Jarlaplan tog idag 30 min. Helt galet! Största orsaken är trafikomläggningen pga reparationsarbeten och underhåll. Lägligt kan man tycka beslutade riksdagen idag om införande av trängselskatt from 1 juli. Läs här.

måndag, juni 18, 2007

Bränd mat

Ikväll har jag varit ute och ätit med två fd. kollegor på Haga Deli. Rätt som det är fylls gatan av massa poliser och brandbilar som stängde av hela kvarteret. Det visade sig vara en matlagning som utlöst brandlarmet. Läs här Även om utryckningen då kan tyckas vara onödig. Är jag imponerad över hur snabbt en stor bemanning var på plats för att ha resurser att evakuera hela kvarteret som så skulle ha behövts. Plus till Stockholms brandförsvar.

söndag, juni 17, 2007

Skärrad!!!

Våra vänner är på semester på Mallorca och igår blev Petra skjuten i armen av en okänd person. Jag blev helt skärrad när jag fick reda på det. Det kunde ju gått hur illa som helst. Polisen misstänker att det är en liga som skjuter mot turister. Vilka idioter! Idagens Aftonbladet kan man läsa om händelsen. Här är artikeln.

lördag, juni 16, 2007

Recept inför grillning


Tips inför helgens grillning är potatischeescaken se receptet här Jag har även lagt ut lite mer salladsrecept på matbloggen som passar till grillningen. Se här

Folkpartiet ska förnyas

Jan Björklund har nominerats av en enhällig valberedning till folkpartiets nästa partiledare. Jag tycker det är lite märkligt, man kritiserar Leijonborg och kräver förnyelse av partiets ledning. Vad är det som är nytt med Björklund? I mina ögon är Björklund och Leijonborg ganska lika, vita män i medelåldern, igrunden samma politiska värderingar och åsikter, båda brinner för skolfrågan. Valet av Björklund var väntat och kan knappast ses som förnyelse av folkpartiet. Björklund blir säkert bra, men jag är lite trött på storyn om att han inte kommer från någon akademikerfamilj och att bokhyllorna stod tomma. Hur många har inte den bakgrunden? Nä, kom med något nytt och visionärt om framtiden istället.

Party, party


Det blev en lyckad torsdagskväll, som inledde med fördrink (inkl. wii-spel. Fredag var jag lite sliten, dock var det bara att ladda om inför utgången med Jenny och Cissi. Det slutade med rosevin på Clas på hörnets uteservering och istället för vidare utgång, var vi alla så trötta att det slutade med att vi gick hem och spelade wii-bowling :-)
Ikväll ska vi på Helens 30-årskalas!

torsdag, juni 14, 2007

Fastighetsfest

Igår kväll åt jag middag med den avgående brf-styrelsen på Restaurang Republik fd. Saline. Tonfisken var grym! Ikväll ska jag och några kollegor gå på NewSecs fastighetsfest på Sturekompaniet.

onsdag, juni 13, 2007

Bildt+Tornedalen


I moderaternas medlemstidning skriver Bildt att ett utav hans sommarsmultronställen är Kukkolaforsen i Tornedalen. Anläggningen drivs av den trevliga familjen Spolander. Har haft förmånen att få smaka på deras tornedalsbricka.

Slå ihop kommunerna

Min chef var talare vid ett inspirationsseminarium i Tornedalen häromdagen. Där föreslog han att flera småkommuner i norr skulle slås ihop för effektivare förvaltning och attraktionskraft. Bra! Tror dock inte det mottogs med stort jubel :-) Läs artikeln här.Foto:www.nsd.se

Kärnkraftens vänner

Idagens NSD kan man läsa att Kemi som ligger drygt 2 mil från Haparanda ställer sig positiva till att bygga ett nytt kärnkraftverk i sin stad. Läs artikeln här. Själv besökte jag den byggnation som pågår i Finland häromåret.
Foto:www.nsd.se

P-vakter ska kunna bötfälla klottrare

Igår togs ett principbeslut i trafiknämnedn med en tydlig viljeinriktning. Vi vill ge p-vakter utökade möjligheter att bla. bötfälla klottrare, de som kör med dubbdäck efter sista datumet mm. Läs mer i dagens city. Foto:www.svt.se

Affärslunch

Igår avnjöts en underbar affärslunch på Villa Pauli, Djursholm. Helt fantastiskt ställe med möjlighet till konferens och sportaktiviteter. Foto:www.villapauli.se

tisdag, juni 12, 2007

DIF-IFK

Ikväll är det stadion som gäller DIF-IFK. Enligt unibet är oddset 3,25 för IFK och 2,15 till DIF. Jag tror dock som Ravellis inlägg på unibets sida att Blåvitt gillar att spela på stadion. Vinst för IFK, men det kommer bli tufft!

måndag, juni 11, 2007

Brf-engagemang


Solen har gjort att bloggandet fått ge vika. Förra veckan avslutades med en härlig gårdsgrillning med grannar och vänner, följt av stort engagemang för att inhandla färg för att sedan rusta upp och måla om vår innergård. Grillen har gått varm! I söndags konstituerade sig nya brf-styrelsen så numera är jag ordförande i vår bostadsrättstyrelse. Har även lyckast plöja igenom alla handlingar inför trafik- och renhållningsnämnden imorgon återkommer om vilka viktiga beslut som togs.

Kuriosa...vi har fått nya husdjur. Bin har svärmat sig i en klunga i gårdsträdet (se bilden)

torsdag, juni 07, 2007

Genertionsträff med Timbro


Ikväll har jag varit på generationsträff på Timbro och lyssnat till Amanda Lövqvist som skrivit boken "I väntan på Lenins begravning". Läs hennes blogg här.
Foto: bokus.com

Sol, grilla, wii & fotboll

Sol, sol, sol och wii-spel! Tisdagkvällen avslutades på M/S Gerdas på Kungsholmen. Nationaldagen var vigd för golf, men det var fanns inga lediga tider så vi tog en glass i Haga parken med Hanna & Daniel. På kvällen invigde vi vår gårdsgrill med grannarna och titta på Sverige-Island matchen. Ganska tråkigt match. Så det kompenserade vi med att spela Wii boxning och bowling :-) Foto. gerdas

tisdag, juni 05, 2007

Knockout x 7


Endast halvdag på jobbet, så det blev till att fynda en kjol, klänning och top på vägen hem. För att stilla shoppingångesten körde jag boxning på wii-spelet, shit det var värsta träningspasset. Knockoutade 7 gubbar, jag är grym! Sen fick det bli inte koncentration med greenträffövning.
Idag fick jag en bild av Arba från Sarah Dawn finers releasfest på Berns se här.

måndag, juni 04, 2007

Miljösmart


Imorgon lanseras www.miljösmart.se som är moderaternas miljö- och klimatpolitik sajt.

Ett annat Stockholm


Igår söndag var vi över på tårta och skumpa hos Christoffer och Anna. De bor längst upp med takterass och har utsikt över hela Stockholm. Ett annat Stockholm, där man ser alla takåsar och milsvidd utsikt.

söndag, juni 03, 2007

Danmark-Sverige


Vilken katastrofmatch. För tappar Sverige sin 3-0 ledning till 3-3 när allt brakar samman. Måste dock säga att jag tycker inte man skulle avbrytit matchen utan låtit Sverige få slå straffen. Sen kan man ju disktuera om det var rätt dömt till straff. Vilket som var det rätt att markera att det inte är ok att huliganer agerar som de gör. Ser framemot att se vad UEFA säger om det var rätt att avbryta och till dela Sverige segern med 3-0. Efter fotbollen blev det wii-spel fram till 03. Har grym träningsverk idag...

lördag, juni 02, 2007

Wii och god mat

Igår var det fördrink med tennismatch (wii). Vilket även blev efterfestens aktivitet :-) Middag på Pontus by the sea med vänner.

fredag, juni 01, 2007

Rött


Var bara tvungen att köpa dessa på angelac....
Köpte även till röda sidenband att ha i midja till klänningen
Outfiten med mitt hemmagjorda halsband som också kan bli armband.

Stockholm Bygger


Idag var jag på Stockholm Byggers vip-lunch i Kungsträdgården. Här serverades buffe från alla restaruanger som är med i Smaka på Sthlm.
Igår kom också det efterlängtade beskedet att regeringen ger klarteckn till Citybanan, det kommer lösa många utav de svåraste logistik/infrastrukturproblemen som Stockholm står inför i framtiden. Kan sammanfattas med: ÄNTLIGEN!