tisdag, oktober 13, 2009

Dubbar


Vid dagens sammanträde med trafik- och renhållningsnämnden beslutades att reglera dubbdäcksanvändningen på Hornsgatan, sträckan mellan Långholmen och nerfarten till Söderledstunneln, från den 1 januari 2010, förutsatt att Regeringen till dess fattat beslut om nödvändiga förändringar i trafikförordningen.
I tidningarna har det verkat som att förbudet skulle gälla hela Södermalm, så är inte fallet. Däremot är det sagt att om det visar sig att regleringen enbart till Hornsgatan inte räcker för att klara gränsvärdena måste nämnden ta ställning till fortsatt reglering av dubbdäcksanvändningen på fler gator. Därför hoppas jag att det blir som vi föreslog, att en mötstation sätts upp för att hålla koll på luftkvaliteten.

Så klart försökte sossarna bordlägga ärendet vid dagens möte, samtidigt som andra sossar motionerat i KF om att dubbdäck ska förbjudas innför tullarna. Vad vill dom?

2 kommentarer:

Kulan sa...

Varför står det Johansson på namnskylten :-(

Anna K sa...

Därför att det uppenbarligen enbart lyckats uppdatera så det står rätt efternamn på utskicken med handlingarna, men ännu ej skylten...;-)