tisdag, oktober 27, 2009

Provvalstider

Nu har Moderaternas internaprovvalt startat! Själv kandiderar jag till Stockholm Stads kommunfullmäktige.
Igår hade vi styrelsemöte med Norrmalmsmoderaterna som jag fick leda då ordförande hade förhinder. Därefter kom föreningens alla kandidater och medlemmar och minglade tillsammans under parollen "kandidatmingel", idag har webbvalkatalogen gått live. Läs om mig och alla andra kandidater här.

fredag, oktober 23, 2009

Drömmen om en häst

I onsdagskväll fick jag möjligheten att rida en väldigt duktig dressyrhäst. Efter lektionen fick jag dessutom reda på att den var till salu....grymt bra säljare (ridläraren alltså). Vem vill inte köpa den hästen, som var så fantastisk. Igår kväll efter Moderaterna kandidatutbildning satt jag och surfa halva natten på olika hästar för att försöka få en prisuppfattning. Ingen billig hobby direkt. Men helt ärligt skulle det vara värt varje krona och varje minut att igen få ha en egen häst. Dock måste man ju då göra avkall på andra engagemang...klarar jag av det?

Kanske om jag hittar en person som vill köpa hästen ihop med mig och sedan hittar en medryttare, då kanske tidspusslet skulle gå ihop. Nu gäller det bara att hitta en lösning för det rent finansiella...

Förutom denna fantasiska häst så har jag hittat denna häst som man även kan se på youtube här och här.

onsdag, oktober 21, 2009

Bostadsdagen

Idag har jag varit på fastighetsvärldens bostadsdagen på Berns.

Mums

I förra veckan så fick jag och några kollegor presentkort för två på Melker Anderssons restaurangen för "har gjort en insats utöver det vanliga i syfte att dra in affärer till Newsec". Så himla uppmuntrande, men framför allt ska det bli mycket gott!!

tisdag, oktober 20, 2009

In the Loop

Ska strax med min vänninna Ella gå på smygvisning av den svarta politiska komedin "In the Loop" som ska vara blandning av Yes Minister, the Office och Spin City.

måndag, oktober 19, 2009

To-do

Helgen har avnjutits i vårt underbara hus, ville bara inte åka därifrån. Total kontrast till idag, med hur mycket jobb som helst...listan "to-do" bara växer hur mycket man än betar av den. Men jag tog mig dock tid att ta en paus och åka på ett överraskningskalas ikväll.

Längtar efter en långhelg i huset och börja planera tomten och biytan!

onsdag, oktober 14, 2009

Struktuerat kaos?

Känner mig som bilden...men å andra sidan har jag hellre för mycket att göra än för lite ;-)

tisdag, oktober 13, 2009

Dubbar


Vid dagens sammanträde med trafik- och renhållningsnämnden beslutades att reglera dubbdäcksanvändningen på Hornsgatan, sträckan mellan Långholmen och nerfarten till Söderledstunneln, från den 1 januari 2010, förutsatt att Regeringen till dess fattat beslut om nödvändiga förändringar i trafikförordningen.
I tidningarna har det verkat som att förbudet skulle gälla hela Södermalm, så är inte fallet. Däremot är det sagt att om det visar sig att regleringen enbart till Hornsgatan inte räcker för att klara gränsvärdena måste nämnden ta ställning till fortsatt reglering av dubbdäcksanvändningen på fler gator. Därför hoppas jag att det blir som vi föreslog, att en mötstation sätts upp för att hålla koll på luftkvaliteten.

Så klart försökte sossarna bordlägga ärendet vid dagens möte, samtidigt som andra sossar motionerat i KF om att dubbdäck ska förbjudas innför tullarna. Vad vill dom?

måndag, oktober 12, 2009

100 stjärnor

Världens bästa present till sig själv...om man hade haft råd.
Pär Bergkvist har under ett år samlat ihop över 100 stjärnor i Guide Michelin, genom att besöka olika lyxrestauranger. Följ honom på Twitter här eller följ hans blogg här. Läs även artikeln i DI.

fredag, oktober 09, 2009

Norgeskämt

Årets Nobels Fredspris går till Barack Obama, det är inget annat än ett dåligt norgeskämt. Vad har han åstadkommit? En president som just nu driver två krig. Men framför allt är det anmärkningsvärt att nomineringsperioden till årets nobelpris gick ut två veckor, dvs 14 dagar efter att Obama tillträtt som president i USA. Vad har har åstadkommit för freden på 14 dagar? Jag tycker detta är inget annat än ett dåligt Norgeskämt. Men framför allt ett hån mot alla de som dagligen jobbar för fred i världen.

torsdag, oktober 08, 2009

Socialtentreprenörskap

Vår underbara vän Elenores lilla syster Emelie var igår med i Karlavagnen. Hon har byggt och startat upp ett barnhem och skola i Ghana. Detta är verkligen något som borde uppmärksammas mer. Vilken insats och vilket engagemang, men framför allt vilken förebild.

Följ Emelie via hennes blogg här och lyssa på Emelie i gårdagens Karlavagnen här.
Foto:www.emelieighana.blogspot.com

lördag, oktober 03, 2009

Lite problem kanske...

Var på konferens i förra veckan och då låg den här teckningen kvar på ett bord. Känns som att personen ifråga som ritat denna hade vissa aggretioner inom sig...eller?

Hoppträning

Idag har jag varit på hoppträning i stallet. Fick min favorithäst Karamell. Dock ramla jag av och tror jag har stukat ena fingret...hmmm. Annars gick det bra ;-)

NHL Premiär

Igår kväll var vi i Globen och såg NHL premiären mellan Detroit och St Louis.

torsdag, oktober 01, 2009

Världens bästa justitieminister

"Jag hoppas att ingen av dem har tid att skvallra i största allmänhet utan att de håller käften och gör sitt jobb".
Citat från TV4 Nyheterna av Beatrice Ask med anledningen av poliser skulle läckt information ang. rånet i förra veckan. Bea är grym, kunde inte sagt det bättre själv!!!

Bra dag

Grymt bra dag på jobbet, som startade med tillträde på en fastighet och avslutades med ett nytt uppdrag. Däremellan trevlig affärslunch på Smak och sammanställning av bud på pågående projekt. Nu start dags att packa ihop och gå hem.