torsdag, november 26, 2009

Thinking of you!

Julmiddag

Ikväll har jag varit på julmiddag med Stockholms Handelskammare. Väldigt trevligt arrangemang och ges möjligheter till att knyta nya kontakter.

onsdag, november 25, 2009

Pepparkakshuset

Buda på Pepparkakshuset och sänk pengar till Astrid Lindgrens Barnsjukhus! Läs mer här och här.

tisdag, november 24, 2009

Vilken färg?

Äntligen lite snygga tillbehör... vilken ska jag önska mig? Kolla in fler här.

Sista Saaben

Har gjort ett inlägg i Saabdebatten på VAadeptbloggen. Läs mitt inlägg här.

måndag, november 23, 2009

Avocadosoppa på BJ95


I helgen har vi investerat i en "ny" kamera - Canon EOS 350D EF S 18-55 mm, fick köpa svågerns gamla efter att han köpt en ny. Denna invigde jag genom att ta foto på lördagens förrätt, avokadosoppa. Läs receptet på min matblogg.

fredag, november 20, 2009

Kärlek

onsdag, november 18, 2009

Frukost med mentor

Dagen började bra, frukost med min mentor på Sturekatten. Det verkar vara ett populärt ställe för fastighetsbranschen. Flera kända ansikten syntes till :-)

Sen gick inte riktigt dagen som planerat, hur mycket som helst att göra. Måste inse att ibland måste man sänka ambitionsnivån och acceptera det. Känns dock svårt!

Mingel med adepter

Ikväll efter jobbet var vi ett gäng adepter som bestämt träff för AW. En viktigt del i varför jag ville bli antagen till mentorprogrammet var inte enbart att få en bra mentor, utan få ett nytt nätverk att bolla tankar och idéer med, men även att utbyta erfarenheter.

Vi pratade även kring hur vi upplevt tiden under mentorprogrammet och att det faktiskt snart är slut. Var det som vi förväntat oss? vad har varit positivt? vad hade velat få ta del av mer? etc. Själv har jag en tendens till att se kritiskt på saker och ting, då jag verkar ha någon inbyggd omedvetet förhållningssätt att allt alltid kan bli bättre. Varför kan jag bara inte vara nöjd? Åh andra sida, känner jag ändå att det är en av mina styrkor att jag ser utvecklings potentialer för att allt alltid går att göra bättre. Det finns en stor potential att utveckla konceptet och bygga vidare på mentorprogrammet. Tror jag ska skriva ner en lista och lämna över vid sista träffen, men då även med de postiva sakerna ;-)

tisdag, november 17, 2009

YES WE CAN!

Efter budgetfullmäktige i förra veckan, ha sett Obama dokumentären i söndagskväll, började jag riktigt längta efter valrörelsen 2010. Men något som verkligen gav mig extra energi och längtan till valrörlesen var denna film.

Klicka här och se tackfilmen!!!!

söndag, november 15, 2009

Inlägg i stadsbyggnadsdebatten

I fredags var det sista dagen av budgetfullmäktige. Jag bidrog med ett inlägg i debatten kring stadsbyggnad & exploateringsfrågorna. Vilket lyssnas på i efterhand här. (Mitt inlägg kommer 10:01:52).
Jag älskar Stockholm och det är inte bara jag som gör det. Fler och fler väljer att bosätta sig, leva och arbeta här. När Stockholm växer anser jag att det är viktigt att våga visa ledarskap och ta ansvar för Stockholms utveckling. En växande stad ställer krav på stadsplanering, där jag vill se att man våga bygga på höjden, täta staden och bygga nya miljövänliga stadsdelar och ge plats för alla trafikslag. Denna utveckling står inte i strid med det som jag tycker är så unikt med Stockholm, närheten till vatten och grönområden.

fredag, november 13, 2009

Fastighetsbranschens mäktigaste

Idag avslöjades vem som blev årets mäktigaste i fastighetsbranschen. Erik Paulsson återtog tronen, vilket inte är förvånande då han är inblandad i ett stort antal bolag. Kul är att kollegan Marie Bucht nu tagit sig in på listan och att min mentor Agneta klättrat. Oförtjänt tycker jag dock det är att chefen Jan W har sjunkit på listan. Vi får se till att han syns lite mer i media helt enkelt ;-)
Läs hela listan här.
Bild:www.fastighetsvärlden.se

torsdag, november 12, 2009

Stockholm satsar 8 miljoner mer till hemlösa

Varför kan aldrig media vara lite mer positiva. Först skriver DN fel, de blandade ihop + och - och skrev idag på morgonen felaktig att budgeten för hemlösa skulle minskas med åtta miljoner kronor för 2010 "Hemlösa ska kosta 8 miljoner mindre" . När det i själva verket var tvärtom, Stockholm Stad budget för 2010 ökar budgeten med 8 miljoner kronor. Så då fick de skriva om artikeln, eller snarare ändrade rubriken. För frågorna lyser starkt igenom att man utgått ifrån att budgeten skulle minska. Hur lyckas man? Men framför allt kan man inte erkänna att man totalt missuppfattat budgeten och ändå se något positivt att man satsar pengar på ett område som är viktigt? Blir bara så trött...läs artikeln här.

Grön metropolstad

Sten Nordin inledde just budgetfullmäktige som ska hållas i dagarna två. Det bra ledord jag fick på vägen in var "opositionen gillar inte oss". Jag får påminna mig om det ständigt i debatten, då man konstigt nog varje gång blir lika chockad över dessa konstiga åsikter och argument som kommer fram.

Yvonne Ruwaida (mp) första inlägg var retoriskt grymt bra, med mycket känslor och rätt nyckelord upprepades för att göra sken av att man är ett liberalt framtidsparti med vision om den gröna staden. Det är lätt att i teorin hålla brandtal, men för att visionen ska bli verklighet krävs en ansvarstagande politik. En grön metropolstad kräver bra infranstruktur, det står inte i strid mot att vi fortsättningsvis kan ha ett grönt och vackert stockholm med oaser för alla. Just denna kombination är en av anledingarna till att Stockholm är utsedd till årets miljöstad 2010 och det är något jag är stolt över och vill fortsätta jobba vidare på. Inte gå tillbaka till en skogsmulletid.

onsdag, november 11, 2009

Coachningsövning

Ikväll har vi haft träff med Unga Affärskvinnor på HiQ kontor. Läs mitt inlägg om kvällens övning på Veckans Affärer.

tisdag, november 10, 2009

Dagens sammanträde

Nu har även jag fått rätt efternamn i trafik- och renhållningsnämnden. Idag beslutade vi bla att göra det möjligt att svänga vänster på Linnégatan ut på Sturegatan för att förbättra framkomlighet och snabbt komma till Klaratunneln och/eller Sveavägen under bygget av Spårväg Citys etapp ett.
Vi återremitterade även ärendet om avgiftssättning vid markupplåtelse av offentlig plats. Vi vill få en lätthanterlig avgiftssättning som är rimlig utifrån både stadens, som väghållare och markupplåtaren, och den sökandes perspektiv. Vårt förslag är att utreda möjligheten att införa en bas/miniavgift med omsättningsavgift.

måndag, november 09, 2009

Handlingar

I morgon är det trafiknämnd och i slutet av veckan budgetfullmäktige i dagarna två, så helgen har jag ängat åt att läsa handlingar. Dock hann jag även med en ridlektion och umgås med svärmor och vänner.

tisdag, november 03, 2009

Politikkväll

Efter jobbet var jag på gruppmöte inför nästa veckas trafik- och renhållningsnämnd. Sitter just nu i landstingsalen på kandidatutbildning del 2. Idag handlar det om miljöpolitik och sjukvårdspolitik. Inser att vi måste bli bättre på att kommunicera ut vår miljöpolitik, vi har hunnit med så många bra saker under denna mandatperioden. Läs mer på miljösmart. Det roliga med kvällens övning är att vi har nästan 1000 kandidater i Stockholm Stad och Län!

måndag, november 02, 2009

Fullmäktige

Ikväll ska jag på kommunfullmäktigesammanträde, följ fullmäktige via webb-tv här.

Helgen

I helgen har vi varit i Göteborg och träffat familj och vänner. Med hem från Götet blev inget SM-Guld, med istället en 46 tum LED-TV som tröst.