fredag, november 30, 2007

Rock+politik


Coolt, en utav mina gamla favoriter (musikmässigt) fd.rocklegenden Peter Garrett från Midnight Oil blir miljöminister i Australien. Läs dagens DN. Det verkar vara något med rockartister och politik. Även U2 sångaren Bono har ett starkt engagemang.Foto:www.petergarrette.com

Varför flyr väljarna

Di skriver idag att de borliga partierna tappat 1200 väljare om dagen. Jag förstår inte varför. Regeringen genomför nu de reformer som man gick till val på, till skillnad från (s)-regeringar som lovar saker i valet och sedan inte verkställer det. Vore intressant och få se en fördjupad undersökning på varför väljarna flyr. DI:s artikel finns här.

torsdag, november 29, 2007

Saffransskorpor


Imåndags blev jag inspirerad av Leilas och bakade saffransskorpor. Recept finns här.

Peacock

I lördags var det drinkkväll som avslutades på ett relativt nytt ställe, peacock.

Vinterjacka och armband

Har inhandlat en ny vinterkappa från Massimo Dutti. Även två nya armband från Glitter.

lördag, november 24, 2007

Härlig dag!


Fyra kollegor, underbart väder, underbar utflykt, härliga hästar.
En perfekt dag helt enkelt!

Här bokade vi ridturen.

fredag, november 23, 2007

what?

Nu fattar jag ingenting....årets idolvinnare (enligt min mening) röstades just ut...vad hände? Måste varit ngt fel på fyrans växel?

Gröna Lunds Jul


Strax ska jag på Gröna Lunds Julpremiär!!!

Inför morgondagens galenskaper om "Köpfria dagen" gör min vän Anna König Jerlmyr ett inlägg i debatten idagens City på sid. 17. Läs här. Lyssa på Jonas Fryklund som skrivit boken Yppighetens nytta, då han deltar i debatt om köpfria dagen. Här är länken.
Foto:www.gronalund.se

torsdag, november 22, 2007

Lör 24 nov - Buy Something Day


På lördag ska ni shoppa för är det buy something day. Ett upprop mot idiotin om en köpfridag!!! Läs mer här. Fast jag shoppade även idag, det blev ett ridspö!

Yppighetens nytta


...så heter titeln på boken som presenterades ikväll på Timbro. Författarens tes är att konsumtion är minst lika viktigt för utvecklingen som producenterna. Jag har ännu inte läst boken, ska göra det. Men på hemsidan står det att "en slutsats i boken är att utan gårdagens konsumenter hade vi aldrig fått se det tekniska och miljömässiga framåtskridande som vi idag alla drar nytta av". Läs mer här. Foto:www.timbro.se

onsdag, november 21, 2007

TRN

Igår eftermiddag var det sammanträde med trafik- och renhållningsnämnd. En intressant fråga är att snöhantering klassas som avfall vilket gör att kommunen hela tiden måste söka dispens för att få tippa snön. Jurister ser över hur man bör lösa det i framtiden. Vi hade även en diskussion om dubbdäck, tyvärr har kontoret drivit fram en informationsfolder. Jag anser detta vara fel, då det ännu inte är vetenskapligt bevisat att dubbdäcken är orsaken till förhöjda halter av PM10. Läs handlingarna här. Moderaterna föreslår också att trängselskatten kan höjas för gamla bilar. Detta för att skapa en morot för att fas ut den omiljövänliga äldre bilparken.

måndag, november 19, 2007

SVT=pinsamt

Höll på att sätta kaffet i halsen när jag såg SVT helt groteska reklam om "fri television". Ser framemot att TV4, TV3 och kanal 5 hänger ut SVT i en liknande reklam. SVT är bara pinsamt, sälj ut kanal 1 eller TV2. Det räcker gott och väl med en public service kanal. Om det alls behövs någon, då de frångott grundtanken på public service för länge sen. I dag kan man läsa en superbra ledare idagens SvD.

Årets Gaseller?


I eftermiddag är jag inbjuden på Dagens Industris Gasellkonferensen i Stockholm. Där ska två länsvinnare utses som årets gaseller, samt Sveriges Supergasell får pris av Dagens Industri.

Dinnerparty


I helgen har Mamma och Bengt-Olof varit på besök. I fredags hade vi middag för 8 pers, recepten hittas på min matblogg, huvudrätt och efterrätt.

fredag, november 16, 2007

Sveriges mäktigaste i fastighetsbranschen

Under ett par veckor har fastighetsvärlden räknat ner och presenterat listan över fastighetsbranschens 50 Mäktigaste 2007. Idag offentliggjordes första platsen som gick till Erik Paulsson som behåller tronen (var nr 1 även 2006).

Min chef kom på plats 40 (41) och Akelius ägare på plats 29 (14).
Foto:www.e24.se

Sthlms nya stadsbibliotek

Arkitekttävlingen avslutat för Sthlms nya stadsbibliotek. Personligen tyckte jag "Cut" eller "the book hill" var coolast. Fast det vinnande bidraget Delpinium kommer nog passa bäst in när man utvecklar hela odenplan med citybanan och gallerian.
Se de olika finalisterna här och det vinnande bidraget.

Starkt beslut

Idag offentliggörs att Sthlms finansborgarråd Kristina Axén Olin tillika vice ordförande i Moderaternas partisstyrelse sjukskriver sig en månad. Jag tycker hon gör helt rätt, känner man att kroppen säger ifrån så ska man kurera sig. Det är verkligen starkt av henne att orka ta detta beslutet. Hon är en förebild!
SvD och DN
Foto:www.moderat.se

torsdag, november 15, 2007

36 % av Sveriges rikaste bor inte i Sverige

Vi stoltserar över Sveriges storbolag går så bra i Världen, IKEA, HM, Tetra, Kinnevik, Stena mm, mm Veckans affärer har listat Sveriges 136 rikaste personer, efter en snabb överslagsräkning kunde jag konstatera att 36 procent av dessa personer inte bor i Sverige. Kan det ha med att göra att vi har världens högsta skatter???

Den dagen vi får alla dessa att även vilja bo i Sverige har vi lyckats med vår näringslivspolitik. Se top 15 här. Se hela listan här.
Foto:www.ekonominyheterna.se

Vinklad journalistik

Igår blev jag förbannad två gånger:
1. Först sände Aktuellt ett reportage om trafiksatsningarna i Sthlm. När ska journalisterna sluta bland ihop äpplen och päron!!! Varför visar de istället inte en kalkyl där man tar med befolkningstillväxten i regionen? Visar simuleringar hur trafiken går idag och hur den kommer gå efter satsningen?
Sthlm kommer öka med ett Kalmar närmaste 10-årsperioden och ett Malmö de närmaste 40 årsperioden. Infrastruktur måste satsas långsiktigt. Det de inte tog upp är att idag går alldelses för mkt av trafiken rakt igenom Sthlm City. För bättre miljö i innerstaden läggs nu Norra länken och man har för avsikt att satsa på förbifart öster och västerled. Sthlms central avlastas genom Citybanan, vilket borde gjorts för 30 år sedan.

2. Senare var det en debatt mellan Skattebetalarnas VD Roberg Gidehag och vänsterpartisten Kalle Larsson. Varför avbröt inte programledaren Kalle? Han pratade i mun hela tiden och det var inte en vettig mening som kom ur hans mun. Att som han påstå att det bara är höginkomstagare som köper svartatjänster i Sverige är ren lögn. Då har han inte varit runt mycket i vårt land. Utan att nämna stad eller vän, så vet jag att vissa ställen i landet förekommer det "bytesekonomi". Rörmockaren A hjälper Snickaren granne B med dennes badrum. Granne B hjälper igengäld granne A med sin veranda etc. etc. Så funkar det tyvärr i Sverige och det beror på skatteskilarna, men framför allt att människor får behålla för lite av sin lön varje månad.
Obs! igår köpte min sambo en svarttjänst av mig...jag klippte honom med en gammal frisör sax jag fått av min mor, som tack bjöd han mig på mat. Så nu har jag också ett lik i garderoben. För det känns som att det är på denna nivån som journalisterna granskar politiker.

onsdag, november 14, 2007

Årets julklapp


Är det bara jag som tycker att det alltid är så konstiga saker som blir årets julklapp? Enligt HUI är det en GPS som gäller i år. Då förutsätter det ju att man har en bil! och hur många har råd att ge bort en GPS i julklapp? Julen för mig är viktig, man umgås med familjen och varje jul ser ungfär ut som den gjorde året innan (tradition). Däremot lägger man alldeles för mycket pengar på julklappar. Jag tycker man borde dra ner och bara ge varandra något litet, för att man gillar personen. Sen kan man istället unna sig själv en stor julklapp, något man riktigt gärna vill ha! Om det blir så i år, så ska jag önska utav mig själv något utav dessa alldeles för överprisatta armband/nyckelring från Hermes & Mulberry:

tisdag, november 13, 2007

Tisdag

Sitter och surfar på nätet. (Sambon har fått låna sin mammas bärbara fram till jul) Förhoppningsvis har fixat våran trasiga tills dess. Såg att Petra lagt upp bilder från Halloweenfesten på sin blogg, se de här. Läste en artikel i SvD idag om dubbfria däck ska vara bättre för miljön och säkrare. Det där måste jag lära mig mer om.... Läs artikeln här.

Det snöar

Det snöar ute, hur mysigt som helst. Åtminstonde när man håller sig inomhus. Jag var dock tvungen att bege mig ut och storhandla. Storhandla innebär att man får gå 3 vändor till matbutiken fram och tillbaka för att orka bära hem matkassorna. Grymt ineffektiv tid!

söndag, november 11, 2007

Igår var det kö ut på gatan till thairestaurangen, så istället gick vi till Berlin Sthlm.

Vill även tipsa om en bra artikel av moderaternas partisekreterare Per Schlingmann i dagens DN ang regioner. Bra beslut, vi behöver inte fler politiska regioner, själv anser jag att det räcker med tre instanser, kommun, riksdag och europaparlamentet. Det landstingen/regionerna gör skulle kunna lyftas över till kommunerna. Däremot är jag för naturliga regioner, där kommuner/länder samarbetar över gränserna. Läs DN-artikeln här.

lördag, november 10, 2007

Härlig lördag

Efter att ha frossat i goda ostar och charkuterier på Terrenos vinotek igår kväll med kollegor. Var det dags att bryta livsmönstret, iförd min nya sportoutfit blev det premiärjoggingtur i Hagaparken. Gissa om jag har dålig kondis och var super-super trött. Men inte tillräckligt trött för att efteråt orkar ta en promenad ner till NK för att kolla ut Mateus porslin som jag ska önska mig i julklapp och födelsedagspresent :-) Snart ska vi ut och äta med vänner på Koh Phangan.

fredag, november 09, 2007

Ledarskapet börjar i stallet


Min första ponny hette Lyckan, och var verkligen min största lycka. Hon var en welshponny och väldigt lik ponnyn på bilden i färger och tecken. Min läkare har alltid sagt till mig sedan jag var liten att barn som i tidig ålder får ta ansvar för hästar (djur) ofta blir starkare som individer när något blir svårt, men även också söker sig till roller som har med ledarskap att göra. Just för att man i tidig ålder tvingast ta ansvar för en annan individ, ta ekonomiskt ansvar, planering och målsätningar Genom att lägga upp träningsprogram inför tävlingar, räkna på om man har råd med ett nytt täcke etc. Därför tycker jag artikeln i dagens industri med rubriken "Stallet är tjejernas chefskola" var extra intressant.
Foto:www.knutsbol.se

Kraschad hårddisk

Våran hårddisk har kraschat! Min snälla kollega på It-avdelningen har konstaterat att inget går att rädda. Så där var alla excelkalkyler och bilder borta för gått :-(

torsdag, november 08, 2007

Ringparty


Igår kväll hade vi vår månadsvisa tjejnätverksträff. 14 snygga tjejer minglade hemma hos mig. Vi provade och inhandla supersnygga ringar från Camille-lucie. På bilden syns mina två fynd. En partyring och en vardagsring!

fredag, november 02, 2007

Sluta ringa!!!

Nu orkar jag inte ens vara trevlig längre, vet att det inte är den som ringers fel, men det börjar bli lite jobbigt. Idag har jag varit hemma på morgonen/fm och hittills har FEM (5) olika bolag ringt och försökt kränga saker. Vad är det för företag som satsar pengar på telemarketingen denna tid på dygnet? Vanligtvis jobbar folk då. Inte nog med det, igår och i förrgår ringde det 2-3 st per kväll. Min sambo har börjat svara i telefonen "nej vi vill inte köpa något". Nu är jag så j-vla trött på alla telefonförsäljare....

Det finns två strategier:
1. Sluta ha en vanlig fasttelefoni.
2. Fixa så vi kan spärra telefonen från alla försäljare. Någon som vet hur man gör?

Torsdagsparty


Igår var vi med vänner på E-types releasfest på Blue Moon bar. Mingelbilder finns på finest.se. Strax blir det färd mot Götet för familjemiddag och imorgon Halloweenfest. Temat är grönt och peruken är en del av min outfit för lördagen.

torsdag, november 01, 2007

Schenström avgår

Statsministerns närmaste medarbetare slutar. Det efter dagar av turbulens kring kvällen med TV4:s reporter. Varför blev det så stort? Varför ifrågasätts inte TV4:s reporter? Alla är människor och gör fel, det bästa hade varit att bara erkänna att man uppträtt olämpligt och att det inte ska hända igen. Nu blev det större än vad det var. Läs Resumés tankar kring avhoppet, det säger lite om hur sårbar man blir om man tar anställning inom politikersfären.