måndag, januari 14, 2008

Sorgens dag!

I fredags deklarerade Joakim Larsson (m), ordförande i exploateringsnämnden
att den planerade underjordiska gallerian vid Odenplan stoppas. Jag tycker det är extremt tragiskt att vi ger vika för de folkliga protesterna som är emot en galleria. Det finns många människor som är för, vem för deras talan?

Gallerian var en viktig del av finansieringen av Stockholms andel av Citybanan. Citybanan är A och O för Stockholms utveckling. Jag hoppas verkligen alla de som protesterat förstår konsekvenserna.

En galleria hade lyft Odenplan, som idag är helt död som handelsplats enligt min uppfattning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du må ha rätt angående att Odenplan är dött som handelsplats, men pengar är inte allt. Gallerian skulle förfula Odenplan för all framtid, låt folk som vill shoppa göra det i t.ex. Västermalmsgallerian eller Gallerian i city. Låt bebyggelsen vara kvar och behåll luftighetenen i så stor utsträckning som möjligt. Var konservativ - var som Bruno!

Anonym sa...

Folk är så förbannat konservativa. Om argumentet hade varit att folk inte ville "bo i en arbetsplats" hade jag kunnat acceptera det men argumentet man hörde mest var att dom är oroliga för dom lokala handlarna etc. Odenplan är sjukt fult och gamla sunkbutiker är väl inget att värna om?