tisdag, januari 29, 2008

Smörgåsensdag

Idag har det varit smörgåsensdag (i alla fall för mig).
07.30 frukost med Stockholm Bygger i Wennergrenscenter.
08.40 frukostmöte på jobbet.
12.00 utbildningslunch (dock fick man också lax).
16.00 tar en smörgås som är kvar från frukosten.
19.00 Brf-möte, först ett wienerbröd sen en smörgås med parmaskinka.

ps. jag som inte ens är särskilt förtjust i smörgås :-) ds.

måndag, januari 28, 2008

Karamell

Över lunchen idag har jag blivit intervjuad kring min syn på mat & matvanor av en doktorand vid Lunds Universitet. Hon doktorerar i marknadsföring med inriktning på mat. Ska bli spännande att efter årssikftet få läsa resultatet.

Ikväll fick jag ännu en gång rida Karamell *jippi*. Vi hoppade och det var riktigt kul, var nog över 10 år sedan sist ;-) I fortsättningen ska jag vara där först så jag alltid får Karamell :-)
Foto:www.stockholmsridhus.se

söndag, januari 27, 2008

artiklar

Financial Times artikel "The new face of Sweden" har en tes om att Sveriges invandringspolitik delvis styrs av skuldkänslor efter neutraliteten under andra världskriget.
BBC News har en artikel handlar om varför vi i Sverige har så låg spädbarnsdödlighet.

Drinkar, vänner & god mat


Fredags-parmiddag; pasta med pilgrimsmusslor och mascarponekräm med hallon!

Lördags-tjej-cocktail-fest hos Frida! Hallon mojito med kanel.

Söndagsmiddag hos sambons bror, det blev pilgrimsmusselsoppa överbakat med smördeg!

Shopping - sen köpstopp!


Klassisk dräkt från Tiger som jag ska ha på jobbet.

Underbar klänning från Karen Millen (passar till något utav alla bröllop vi ska på i år).

Feltänk, Odell

Nu får det vara nog med ingenjörskonsten inom regeringen. Läste i dag i DN att (kd) vill att unga upp till 34 år ska få möjlighet att dra av för sitt bosparande.
Syften skull enligt Odell vara att "stimulera ungas bosparande och stärka de ungas möjlighet att äga sin bostad."
Feltänk, herr Odell. Möjligheten att äga en bostad ökar inte genom att snedvrida bostadsmarknaden ytterligare med riktade bidrag. Problemet är att de i tillväxtstäderna byggs för lite nya bostäder. Bidraget skulle snarare ge effekten att trissa upp priserna, snedvrida den alternativa konsumtionen/sparandet. Men framför allt, sluta försök styra människors val i livet med alla dessa avdrag. Sänk skatten ytterligare istället så varje svensk får mer över i plånboken varje månad och inför ägarlägenheter så fler bolag bygger mer bostäder. Läs om förslaget från kd i DN.

torsdag, januari 24, 2008

Bitter x 4

Bitter - 1. Har klipp och färgat håret idag. Inte nog med att frissan höjt priset med 20 %, jag är supermissnöjd med färgen. Ingen skillnad från innan och efter, med undantaget att det är fulare. Samt att hon nog tror att jag vill ha en tantfrisyr.(Min frissa har mammaledigt och jag har någon annan så länge).
Bitter - 2. En vän ska gifta sig och det verkar bli möhippa ett datum som jag inte kan :-(
Bitter - 3. Rusa från jobbet för att gå på ett mingel med Shenet, det var tjejer som presentera kinesiska kläder. Borde prioriterat jobbet, kläderna var fula och tråkiga. Däremot fanns en snygg väska. Deras hemsida finns här.
Bitter - 4. Efter minglet skulle vi gå och äta, hamna på 1900, i stort sett hela menyn består av husmanskost (kött, rotfrukter etc) allt som jag inte får äta, men grymt tråkigt mat. Jag gick istället hem.

Så nu sitter jag uppkrupen i soffan, köpt med mig pasta delize hem från Due Fratelli och återupptagit arbetet. Ska även tröstäta chocklad över min bittra dag.

Mona...

...Sahlin rör om i grytan...
Tydligen ska både Bohlin, Nuder och Ulvskog mm få gå...
Ska bli intressant och se vilka som blir den nya inersta kretsen kring Mona.
Läs artikeln i DI här.

No problem

Efter intensiv arbetsdag har jag haft några f.d kollegor på middag. Det blev Jamaicanskt tema för kvällen. Recepten hittar ni här. Måste även berätta att jag har varit hos en kiropraktor för första gången i mitt liv. Det gjorde ont efter att han tryckte rätt några kotor. Nu inser jag att jag måste gått snett de senaste åren!

tisdag, januari 22, 2008

Ägarlägenheter och OPS


Idag har jag varit på Veidekkes seminariumdag "Knäckfrågor". De två ämnena för dagen var; ägarlägenheter och OPS.
Kan inte sluta bli så irriterad på hyresgästföreningens Barbro Engman. Varför har hon alltid så himla fel?! Ägarlägenheter skull öka mångfalden, rörligheten och utbudet på bostadsmarknaden och framför allt hyresmarknaden. Tänk vad perfekt om man de fakto kunde äga sin lägenhet och få hyra ut den. I Norge är 80 % av bostadsmarknaden ägarlägenheter, resterande hyreslägenheter. Liknande är det i Finland. Varför skulle inte Sverige kunna ha liknande?

Däremot var jag lite beskiven på regeringens "ombud" Hans Lindblad från finansdepartementet som var så grymt skeptisk till OPS (Offentlig, Privat Samverkan). Varför? Sverige är snart det enda land som inte jobbar aktivit med detta. Det skulle var bra för Sverige om vi vågade testa nya sätt att finansiera vår infrastruktur, men framför allt att öka effektiviteten och dela på riskerna. Fler investeringar skulle komma till stånd.

Efteråt var det mingel och lite nätverkande. Nu är jag hemma och förberede inför min middag imorgon kväll med fd. kollegor.

Åre


Kick-offen i Åren var superkul! Först fick vi resultatet på vår beteendeanalys. Där man kunde vara röd (bestämd, rak på sak, ledare), gul (socialt monster, tar det som det kommer), grön (känslor och är en doer) och blå (organisera och analysera) i olika nivåer. Röd, blå är uppgiftsorienterade och gul och grön känsloorienerade. Inte förvånande var jag mest röd, sen gul, blå, grön. (fast snabba beslut kan jag inte ta, då jag alltid har beslut ångest). Det är min blåa sida som vi vända och vrida för att hitta det bästa :-)

Det blev after skii, skoterfärd (grymt kul) och party på Bygget!

Vi bodde på ett perfekt ställe (Bergvillan), i ett hus som alla fick plats i. Varje kväll var det matlag tillsammans med en kock...grymt kul!

onsdag, januari 16, 2008

Mot Åre =>

Nu är jag laddad, ikväll åker jag iväg med nya jobbet på Kick-off till Åre. En lyxig upptäckt är att man på nya jobbet får erbjudande om klassisk rygg/axelmassage, så det testa jag idag. Shit vad det gjorde ont, har tydligen massa knutar i axlarna...måste vara alla snygga handväskors fel :-)
För övrigt noterade jag att det ska ske demonstrationer mot Sthlm Stads bostadsutförsäljning på måndag...

måndag, januari 14, 2008

Sorgens dag!

I fredags deklarerade Joakim Larsson (m), ordförande i exploateringsnämnden
att den planerade underjordiska gallerian vid Odenplan stoppas. Jag tycker det är extremt tragiskt att vi ger vika för de folkliga protesterna som är emot en galleria. Det finns många människor som är för, vem för deras talan?

Gallerian var en viktig del av finansieringen av Stockholms andel av Citybanan. Citybanan är A och O för Stockholms utveckling. Jag hoppas verkligen alla de som protesterat förstår konsekvenserna.

En galleria hade lyft Odenplan, som idag är helt död som handelsplats enligt min uppfattning.

lördag, januari 12, 2008

Första veckan avklarad

Första veckan på nya jobbet är avklarat. Veckan började med att dessa vackra blommor stod på mitt skrivbord och avslutades med After Work på Pontus. Det har varit många nya intryck, men superkul. (Saknar dock mina gamla kollegor) Jag har redan hunnit med första kundbesöket, börjat jobba med en stor fastighetsportfölj som snart kommer ut på marknaden till försäljning. Info att jag börjat på Newsec finns ävenunder fastighetsvärlden personnytt. Nu ska jag njuta av en ledig helg.

mat och annat

Denna sallad åt jag härom kvällen, mkt gott. Däremot gick jag med kollegorna på lunch till Kalori. Det var verkligen inget att rekommendera. Nyttigt, men smaklöst. Men framför allt så var 95 % saker jag inte får äta :-(. Fredagkväll avnjöts på Andalucia. De har bytt ägare och maten har lyfts ett snäpp och blivit mkt bättre.

onsdag, januari 09, 2008

Så nära...men ändå inte...

Ikväll är det grammisgalaen och en utav mina bästa vänner Jennie är där och hejar på sin lillebror (Takida). Tyvärr så vann de inte årets hårdrocksgrupp, tror faktiskt de var två efter Mutstasch...och årets Liveakt tog The Hives hem...j-vla skit! Nu får jag hoppas på att min vän Fredriks produktion till Måns får genomslag och vinner årets manliga artist... Själv kunde jag inte gå med, men hade istället en trevlig fikastund med Frida efter jobbet.
Se resultaten från Grammisgalan här.

tisdag, januari 08, 2008

Fynd-dag!

Jag undvek NK-rean de två första dagarna för jag klarar inte av när folk står i kö bakom en för att slita åt sig de saker man håller i handen. Så på lunchen idag fynda jag:
Det blev en praktiskt väska från Mulberry, som delfinansierades med presentkort jag fått i julklapp från "svärfar" och present från mina fd. kollegor...
...det blev även en skjorta/blus från Tiger som näst in till finansierades med de poäng jag skrapat ihop på NK. Sen köpte jag även en super snygg herrskjorta från Sand till min kära Martin.

måndag, januari 07, 2008

Underbar dag

Nu är jag helt slut i både kroppen och hjärnan. Först alla nya intryck på nya jobbet och sedan dressyrträning i ridhuset...pust. Nu måste jag vila, bävar för att vakna med all träningsvärk imorgon. På bilden är vackra Amarinta som jag fick rida ikväll. Har dock dåligt samvete, borde läsa på mer om vad som hänt på den politiska fronten över min julledighet.

söndag, januari 06, 2008

Ta ansvar och släng din julgran på rätt sätt

Nu börjar många kasta ut sina julgranar, det ser hemskt ut när de ligger huller ombuller över allt i stan. Granar är grovavfall och ska återvinnas. Därför tycker jag DN:s artikel om var man får slänga granarna var en bra påminnelse på den information som trafikkontoret alltid går ut med. Läs här vart du ska kasta din gran i Stockholm.
Foto:www.dn.se

Sista lediga dagen

Igår var jag med goda vänner och åt på en jamaicansk restaurang på Söder och nu njuter av min sista lediga dag på semestern. I morgon blir det två premiär; första dagen på nya jobbet och på kvällen första ridlektionen vid Stockholms Ridhus.

Brf

Jag brukar varmt rekommendera alla som flyttar till en bostadsrätt att sitta med i styrelsen för då lär man känna fastigheten man bor i. Dock ta inte på er ordförandeklubban. Första veckan 2008 har hissen i gatuhuset stannat och vi har konstaterat att den drivs av likström (konstruktion från 30-talet)och måste konverteras till vanlig ström. Vilket gör det extremt svårt att laga då inga reservdelar verkar finnas.
Inte nog med det så har några problem med baksug när man eldar i öppna spisen, soptrumman som pressar ihop soporna har kollapsat...igen. Sen informerad min sambo mig just att ena torktumlaren verkar trasig *suck*

Ibland blir man bara så trött. Jag tänker ta in offerter på förvaltning, för de är ohållbart i längden att vi själva ska fixa och trixa med allt.

torsdag, januari 03, 2008

Recept från nyår och juldagen


Nu har jag uppdaterat min matblogg med recept från min födelsedag, nyårsafton och brödbak under vår skidresa.
Läs mer här

Vem körde den röda Saaben vid 12.20 Birger Jarlsgatan 104/106?

Idag har jag blivit utsatt för ett brott och bevittnat två. Det hela började med att jag stod och väntade på att min vännina skulle hämta upp mig. När jag står där på trottoaren märker jag helt plötsligt att något slår till mot mig och min plastkasse far iväg. Det är en j-vla röd Saab 93 som backar på mig. (vad gör bilen på trottoaren?, varför ser han sig inte för?, om jag är ivägen, varför tutar han inte? då man inte hör något pga trafiken!!. Det gjorde ont som f-n. Inte nog med det, så kör idioten bara iväg när jag försöker få kontakt och förklaring till händelsen. Efteråt blev jag väldigt chockad och tänkte på hur illade det kunde ha gått.

Nästa brott är när vi väl kommit till Ikea, där vi bevittnar hur en tjej snattar 4 dessertskedar. På väg till parkeringen ser vi hur en hyrbil från OKQ8 genar i en sväng så den trycker upp en kundvagn in mot en bil och det blir ett stort märke. Kvinnan i bilen drar bort den inklämda vagnen, medan mannen och den yngre killen kör och parkerar. Sen går de bara iväg utan att bry sig. Jag och min väninnan blir så arga att vi tar registreringsnummret, skriver ner händelsen, registreringsnumret, klockslaget på en lapp och sätter det på den kraschade bilens vindrutetorkare. Hoppas de tar kontakt och sätter dit idioterna. Vad är det för fel på folk? Om jag lyckats se tre saker inom loppet av några timmar, hur mkt vardagskriminalitet sker egentligen varje dag utan att någon anmäler eller agerar. Är så sur att jag inte hann ta registreringsnummret på den röda Saaben!!!