torsdag, januari 29, 2009

Sälen...

Strax drar vi på Investment till Sälen på kick-off. Ska bli grymtkul!
Foto: www.skistar.com/salen

onsdag, januari 28, 2009

Roadshow och styrelsemöte

Igår blev det roadshow på jobbet, flera möten ett par mil från Stockholm. Riktigt kul! På kvällen hade vi styrelsemöte med City Moderaterna. Vi hade avstämning inför kommande årsmöte i februari. Vår ambition är att slå ihop oss med Vasastans Moderaterna och blir Moderaterna på Norrmalm. Vilket är helt naturligt då stadsdelsnämnden täcker hela området och MUF har redan enbart en förening i vårt område.

måndag, januari 26, 2009

Äntligen byggstart

I lördags var det byggstart för Citybanan. Fyra politiker slog på grönt ljus för byggstarten. Äntligen! Läs mer om citybanan här.
Foto:www.svd.se

söndag, januari 25, 2009

Kyrkor & festlokaler

I helgen har vi varit och tittat på olika festlokaler och kyrkor. Vi har fastnat för en favoritlokal och en favorit kyrka.Val av kyrka & lokal är än så länge hemligt. De kyrkor vi tittat på ligger alla på Kinnekulle, vart ifrån min pappas släkt kommer.

Västerplana










Husaby







Forshem










Medelplana

Nu börjar det likna något

I helgen har vi varit i Lidköping och haft möte med byggare, målare och kakelsättaren. Nu är hela huset ingipsat så imorgon börjar de spackla, sen blir det målning och tapetsering.

fredag, januari 23, 2009

Hudikk

På väg tillbaks till Stockholm efter möte i Hudiksvall. Sen bär det av till Lidköping för att ägna helgen åt byggmöte, kolla in festlokaler och kyrkor.

torsdag, januari 22, 2009

Karibiskfest

Karibiskfest på jobbet! Blir dock tungt att gå upp imorgon, då jag ska med tåget 06.30 för att åka på ett möte.

onsdag, januari 21, 2009

Good Enough

Idag hade vi frukostmöte med Unga Affärskvinnor 08 i Handelskammarens lokaler. Inbjuden gäst och talare var Elizabeth Gummesson. Hon gav energi till hela rummet, föreläsningen var fantastisk inspirerande och det gav verkligen jättemycket. Fler av oss köpte hennes bok "Good Enough". Boken handlar om perfektionism. Elizabeth gav oss massa bra tips, bl.a att skilja på person och prestation. Att bara för att en prestation inte blir 110 % perfekt så ska vi inte straffa oss själva med att vi som personer är sämre.

Vidare fick vi lära oss att det finns tre typer av perfektionister:
1. Självorienterade; är en person som ställer orimliga krav på sig själv. Vill vara perfekt inför sig själva. Detta är den vanligast gruppen.
2. Omgivningsorienterade; som förväntar sig perfektionism av sin omgivning och blir aldirg nöjd med det andra gör. Sätter sig själv som normen och de leder ofta till besvikelse och ilska inom sig.
3. Socialt orienterade; som har föreställningen om att andra har förväntningar om perfektion och försöker därför leva upp till dessa förväntningar.
Dessa skjuter ofta upp uppgifter och har tusen ursäkter för varför det inte fungerar.

Det det handlar om är att gå från negativ perfektionism till positiv perfektionism. Ser framemot att läsa boken!

tisdag, januari 20, 2009

Inbjudningskort

Idag på lunchen köpte jag en inspirationsbok. Jag ska nämligen göra våra bröllopsinbjudningar själv!

Protester

Idag under sammanträdet med trafiknämnden protesterade sopgubbarna utanför. Då deras arbetsgivares anbud löpt och nytt ska börja gälla, innebär det att de ska övergå från att jobba på ackord till fastlön. Vilket de inte verkar gilla. Efter nämnden blev det att återgå till att jobba. Vi har sjukt mycket att göra nu vilket är superkul!

lördag, januari 17, 2009

Besök från Lidköping

I fredag kom barndomsvännen Zara på besök till Stockholm. Vi började med att gå till juveleraren och kolla in ringen som strukturen är klar för. Sen gick vi till brudbutiken och jag prova brudklänningar. Sen mötte vi upp vänner och åt en god italiensk middag på Nova Vista på Söder. Otroligt prisvärd. Kvällen avslutades med drink i Skrapans skybar "och himlen därtill".

torsdag, januari 15, 2009

Europaparlamentslistan klar

Idag presenterades moderaternas valsedel till europaparlamentsvalet. Min kära syssling står på 6:e plats. Stort grattis! Dock förstår jag inte riktigt varför man så prompt var tvungen att följa "kvoterings"kriterierna. Jag anser fortfrande att Coffe borde stå som nr 2 på listan med tanke på vilken stor skillnad det var i provvalet.
Foto:www.moderat.se

onsdag, januari 14, 2009

Curling

I em/kväll har vi haft closingevent med jobbet. Det blev först curling i Danderydshallen och sen middag på Östergård. Maten var fantastisk, kan starkt rekommenderas.
Här intar jag första posen...











... sen laddar jag mina 2 första stenar med att placera de på ok plats ;-)

tisdag, januari 13, 2009

Ring

I förra veckan gav vi Atelier Ajour i uppdrag att leta sten, idag har vi beställt ringarna. Det blir en diamant enstensring med flanderslipning som förlovningsring och en kanalring med små stenar i rad. På bilden ses två ringar som juveleraren gjort som har inpirerat mig, sen kommer han skapa två nya efter hur jag vill att de ska vara.

Premiärridning

Igår var det premiär för ridningen 2009. Ska erkänna att jag var lite skakig efter mitt fall i december. Red Hippon som är en fantastisk häst, men väldigt pigg. Kanske inte bästa valet efter att ha ramlat av och skadat sig ;-)

söndag, januari 11, 2009

Bridezilla


Med risk för att jag blir en bridezilla...har senaste veckan nog slagit rekord i att surfa på nätet. Jag har hittat allt från festlokal till min drömklänning som jag var och provade i fredags. Kan dock inte lägga upp något här med risk för att blivande maken ser den.

Helgen har varit supermysig, middag med vänner på Clas på hörnet i fredags, långlördagslunch med vänner och kvällen blev det födelsedagsfest hos kollega.

onsdag, januari 07, 2009

Summerbird

Jag älskar chocklad och jag trodde jag nästan hade ätit allt som går att äta. Men jag hade missat SUMMERBIRD! Min kära barndomsvän Josefine, numera boende i Danmark hade med sig två ljuvliga presenter i julas;
Mandlar i lakrits & citron och kokosbollar

söndag, januari 04, 2009

Ringar, film och bakning

Igår var vi och titta på ringar, varför är alltid det jag tycker är snyggast dyrast?
Sen blev det bio med vänner, vi såg Australia - superbra! Idag blev det Arn - tempelriddaren. Den är inspelad i mina hemtrakter och jag kände igen de flesta platserna. Efter filmen bestämde jag mig för att baka minipajer, som blev klara för någon minut sedan ;-)

torsdag, januari 01, 2009

Gott Nytt År!

NYÅRSMENY 2008/2009

Tobias snittar med lax, pepparrot och sparris.







Annas parmesansoppa med västerbottenpaj och kalixlöjrom. Till serverades ett vitt vin "Rudera" nr. 223701.







Fredriks grillade pilgrimsmussolar med forellrom, chevrecream och vitvinsskum.







Fredriks ugnsgratinerade hummer. Till serverades skumpa!







Beas cheescake med apelsinsmak.