lördag, december 30, 2006

Ishotellet

KIRUNA 27 DEC
Efter ankomst till Kiruna besökte vi LKAB:s gruva. Varje år producera LKAB 23,3 miljoner ton järmnalmsprodukter. Inom kort kommer det tas beslut om flytten av Kirunas stad för att kunna bygga ut gruvan ytterligare.





ICEHOTEL 28-29 DEC

Under två intensiva dagar på ishotellet i Jukkasjärvi hann vi med att åka snöskoter, delta på bröllop, besöka isbaren och äta en underbart god middag. Innan vi åkte hem var det utflykt med hundspann.

Men häftigast av allt var övernattningen i issviten. Rummet var skulpterat av en konstnär och inget rum ser likadant ut. Sängen var av is med renpläd och varm sovsäck. På morgonen vaknade vi av att vi blev serverade varm lingondryck. Himmelskt! Tack Anders och Mai att vi fick uppleva dessa dagar med er.

Födelsedag

25 DECEMBER
Redan klockan 00.00 blev jag firad av släkten hemma hos Farmor & Farfar. På födelsedagskvällen var det middag och skumpa!
Fick matchande paket till klänningen från lillasyrran Elin.















Mamma och syrran dricker skumpa!













Jag och Martin






Bengt-Olof, Fredrik och Christoffer

Julafton

Dagen
Julafton började hemma hos Mamma och Bengt-Olof julglögg och julklappsutdelning och jullunch.





Mamma & B-O öppnar julklappar


Kvällen
Klockan 18.00 så är det traditionell julfirande hos Farmor och Farfar.










Farfar serverar glögg








Farmor & Pappa

söndag, december 24, 2006

God Jul


Jultomtar
...då var det det här med att samla på jultomtar...det är något med vår släkt och tomtar... min fars stora passion är gamla tomtar. Väl hemma i Lidköping har tomtarna kommit fram, det är hundratals... alla är unika med eget namn och årtal skrivit i botten :-)
Har ätit mitt första julbord, köttbullarna var bäst! Det känns dock overkligt att det är julafton, solsken, grön gräsmatta och flera grader varmt.


Morfar
Var och hälsa på Morfar Åke på sjukhuset, han ska förhoppningsvis snart få en tid för operation i Göteborg.

Politik
I januari har jag första möte med det nya uppdraget som ledamot i Trafik- och renhållningsnämnden i Stockholm. Fick reda på att alla handlingar budas ut, hmm, när jag hade uppdrag i Lund fungerade det alldelses utmärkt att de levererades via den vanliga postgången. Är detta verkligen rätt användning av skattebetalarnas pengar? Detta är en fråga som måste utredas efter årsskiftet!

Önstelista
  • Lägre skatter
  • Mer makt åt folket och mindre åt facket
  • Mer valfrihet och frihet i människors vardag
  • Bättre miljö och fred på jorden
  • Befria människor från diktatur och förtryck
  • Bättre villkor för företag så fler jobb skapas och färre behöver gå arbetslösa
  • Yttrandefrihet i verklig mening
  • Att nära och kära får vara friska och krya
  • och självklart en ytlig Mulberry plånbok och att Fredrik vinner melodifestivalen

tisdag, december 19, 2006

Odellplattan

Just nu hamstras det både snus och betong. Vid årsskiftet höjs snusskatten, ränte- och investeringsbidragen för bostadsbyggande avskaffas och stimuleringsbidragen sänks. Det har lett till effekten av en "Odellplatta". All byggnation som påbörjats innan klockan slår tolv på nyårsnatten kommer få fortsatt bidrag. För att det ska kallas påbörjat arbete räcker det indirekt att en betongplatta är gjuten, så nu gjuts det betongplattor i full fart runt omkring i landet.

På kort sikt förstår jag att bygg- och fastighetsbolagen kommer att få svårt att få ihop kalkylen. Då man kan anta att investeringsbesluten grundat sig på kalkyler där man räknat med bidragen. Bidragen var konstruerade så man skulle bygga exakt som politikerna ville, indirekt skulle alla lägenheter se likadana ut över allt. Tack och lov är detta snart över!

Genom slopade bidrag, sänkt fastighetsskatt skapas goda villkor för byggande av bostäder i Sverige. Vi kommer få se ett byggande i ett bredare spektrum, som skapar mångfald av nya lägenheter och därigenom frigörs mindre och äldre. Reformen innebär även att vi tar lyckligtvis ett ytterligare steg mot marknadshyror. Det leder till en bättre bostadsmarknad för alla, fler unga människor kommer äntligen få möjlighet till en egen bostad!

Skulle skrivit julkort, men inser att de ändå inte kommer hinna fram i tid. Så jag skickar mitt julkort här istället.

Julstress

Det känns helt surrealistiskt att det är julafton på söndag. Har för många måsten innan dess. Helgen var dock lyckad, världens bästa 30-årsfest som avslutades med efterfest i vår lägenhet. *förlåt mina kära grannar*

I söndags blev det ingen julshopping, utan istället middag hos Martins bror och sambo. Potatisgratäng, perfekt bakfyllemat :-)

Igår hann jag dock med lite sprintershopping efter jobbet, lämna in kläder hos skräddaren och dessutom hann jag med tapasmiddag med Christoffer för att avsluta kvällen att läsa morgontidningen på kvällen :-)
Datevig Mardirossian Lönn, Jag, Martin och AnnaKönig Jerlmyr på smokingfesten

fredag, december 15, 2006

Partytime



Imorgon ska jag på Coffes 30-års kalas med klädsel smoking hittade en underbart grön kläninng från Massimo Dutti som jag tror blir perfekt till Martins James Bond outfit.

Ikväll är det traditionell julglögg med MUF på centrala kansliet. Kan ju inte hålla mig helt borta :-)

Söndagen blir intressant, klarar Anna Sjödin att sitta kvar efter SSU krismöte? Ännu intressantare är det att se socialdemokraternas upprördhet över att vi äntligen säljer ut en del statliga bolag. Det var inte en dag för tidigt.

Kram till Göteborg

Bra Göteborg! Förra veckan väckte min granne mig och var upprörd över att facket satt ut blockadvakter utanför en salladsbar i Göteborg. Arbetstagarna och arbetsgivaren är överens om att inte vilja ha kollektivavtal ändå så försöker facket med hotbrev och blockad tvinga dem till det.
Dessa maffiametoder som Hotell och Restaurangfacket bedriver är bevis nog för att alla måste inse att dagens system är förlegat och måste reformeras. Därför måste jag innan jag går och lägger mig dela ut en stor kram till MUF Göteborg som vågat ifrågasätta galenskaperna och agera och ställa sig på såväl arbetstagarnas som arbetsgivarens sida.
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_14230488.asp
Läs också Ellas kommentar till det hela:

Sverige är sjukt! God natt!

Hej då MUF!

25 November, en månad innan min födelsedag, efter 14 års medlemskap och efter fyra år i MUFs förbundsstyrelse (de senaste två som vice förbundsordförande), var det så dags att lämna skutan och bli partist.

Självklart hade jag en nyinköpt klänning, som inköptes i Budapest efter smakråd av Ella Bolin i samband med ett YEPP-möte. (EPP-gruppen i Europaparlamentets ungdomsförbund). På stämman valdes Niklas Wykman till ny ordförande och själv blev jag avtackad av avgående ordförande Johan Forssell som numera är Reinfeldts stabschef. Kul är också att min kära syssling Christoffer kom också in som ledamot i FS! Kolla in http://jarkeborn.blogspot.com/

Besök av Ingvar Kamprad 15/11



Under året har de gamla studentbostäderna från Hammarby Sjöstad transporterats och förvandlats till ett familjehotell i Haparanda vid namnet Cape East. Detta lockade Ingvar Kamparad till ett besök. På vår fråga vad hans första intryck var svarade han "när ska ni bygga ut?" Det var coolt men framför allt ett otroligt lärorikt affärsutvecklingsmöte. Vi bjöd på Tornedalsfika och fick tips om hur man handlar billiga kvalitetsköttbullar, tillagar efterfrågade pastarätter till hur vi ska jobba med "winn-winn" samarbete för att öka beläggningen. Ingvar rules! Tack för att du tog dig tid! Kolla in Cape East hemsida som Nareg hjäpt till och gjort: http://www.capeeast.se

15 November Ikea invigning





15 November Invigning av IKEA!




Jag utan för IKEAS ingång i Haparanda/Torneå

14 November Invigning av Cape East 175 rum!

Elisabeth Norman (ägare), Armi Rousu (verksamhetschef), Margareta Altin (inredare & kreatör) och Anna Johansson (projektchef)

torsdag, december 14, 2006


Några coola händelser som hänt senaste tiden:
14 november samma dag som min barndomsvän Zara fyllde 30 år, så var jag på plats i Haparanda och Akelius (företaget jag jobbar för) satte ner 25 flaggor på marken där det nya köpcentrat ska byggas på gränsen mellan Sverige/Finland i Haparanda och Torneå.

Efter IKEA beslutade sig för att bygga ett nytt varuhus i Haparanda har det blivit en byggboom! Häftigt att få vara del utav detta. På bilden ser ni förprojektering för Arctic Light Shoppingcenter ritat av Tirsen & Aili i Luleå. Läs artikeln i Dagens Handel.

http://www.haparanda.se/nyheter/5.8f5333e10e84a06bc380009450.html

YEPP I BUDAPEST 12-15 okt
YEPP är EPP-gruppen i Europaparlamentets ungdomsförbunds, grundat av vår statsminister Fredrik Reinfeldt. Temat för seminariet var hur terrorism kan motverkas utan att de mänskliga rättigheterna inskränks. Vi besökte även House of Terror, ett museum som återberättar Ungerns mörka tid under kommunism. Huset användes under 1930 och 40-talet till att förvara hundratals oppositinella i miniceller. På bilden till höger ses jag tillsammans med Christian Holm, vice president i YEPP tillika riksdagsledamot och MUF-kollega. Till höger foto från första YEPP-kvällen tillsammans med Ella Bohlin, ordf KDU.

Back in business

Efter den stora insatsen med ett inlägg på dryga året, observera också det enda :-)
Är jag tillbaka! Jippi!
Det var dock mödosamt att få fram såväl användarnamn som lösenord, det kan jag lova. Fråga min kära syssling Christoffer som hade tålamodet att lotsa mig via MSN. Du är en ängel!

Upptäckte även att jag varit föremål för en omröstning om vem som blir "Alliansens Lucia", fickminst röster vilket var tur med tanke på mitt track-record vad gäller eld när hår:-)