onsdag, januari 03, 2007

If women controlled the world...
Fick ett mail av min kollega om att skicka vidare ett mail för att stötta alla kvinnor som råkat ut för bröstcancer. I mailet fanns slående roliga bilder över produkter som skulle finnas om "kvinnor styrde världen". Bäst gillar jag bilden på klackskon á la hammaren eller musen till datorn med inbyggt smink. Vart kan man köpa den? Vilken affäsidé!
Tyvärr är det för få idag som förverkligar sina drömmar och vågar satsa på en dröm/idé man har. Alla entreprenörer för mig är hjältar, det är de som vågar satsa som skapar morgondagen arbete. Ingvar Kamprad ska någon gång ha sagt: "Lyckan är inte att nå sitt mål, utan att vara på väg!".
Läs entreprenörens tio budord.
Nya regeringen är på god väg att skapa förutsättning för att fler ska gå från tanke till handling och starta företag. Förändringar i LAS är på snabbremiss och även regelförenklingar för företag. Det införs skattelättnader för hushållsnäratjänster för att människor ska få tiden att räcka till, men det skapar även nya jobb. KI räknar med 10 000 nya jobb. Denna avdragsmöjlighet har funnits i Finlands sedan 1997.

Inga kommentarer: