tisdag, januari 30, 2007

En halv hummer

Underbar helg, superkul att träffa alla gamla kompisar! Resan hem tog dock lite väl långtid pga snöoväder.

Igår var jag och min kollega Margareta ute på Älvsjömässan (SHIE ) och besökte Destionation Lapplands monter. De är kommande samarbetspartners till hotellet vi bygger i Haparanda. Otrolig mässa, det bjöds på mat över allt, vi åt var sin halv hummer! Häftigast var dock Konferenspoolens monter. De serverad en ny soppa varje timma av olika hotell/konferenscenter. På väggen bakom satt recept som man kunde ta med sig hem, vilket vi gjorde :-)


fredag, januari 26, 2007

Mot Lidköping

Torsdagen var "god mat:s dag", först var det nätverkslunch på Laroy med "100 % Tjejer". Det är ett nätverk för tjejer som jobbar inom retailbranschen som allt från analytiker, etablerare, affärsutvecklare och uthyrare. Mycket givande flera nya kontakter skapades och visitkort växlades flitigt :-)
På kvällen var det "överlämningsmiddag" där gamla renhållningsnämnden som nu gått i graven avtackades, då nya trafik- och renhållningsämnden bildades från 1 januari. Ska bli ett riktigt spännande år, finns grymt mycket att göra vad gäller infrastruktursatningar, men framför allt få Stockholm snyggt och rent!

Idag efter jobbet bär det av mot uppväxtstaden Lidköping för att gå på en barndomsväns 30-årsfest. Ska bli kul att träffa massa människor som det var år sedan jag såg dem sist.

onsdag, januari 24, 2007

Jag är smart och det är inte (mp)


Igår på trafiknämnden delade (mp) ut en skrivelse om att göra om centralbron till en park. Första tanke var "det är väl inte 1 april idag"...andra tanke var "de är galna".
Sthlm är redan idag hårt belastat och då ta bort en bro mitt i centrala sthlm är inte direkt smart. Till vänster ser ni även en framskapad bild hur det skulle kunna se ut enligt (mp).
Däremot är jag smart! Fick idag reda på reslutat av intelligenstestet, 153 p!

tisdag, januari 23, 2007

Trafik- & renhållningsnämnden

Idag luncha jag med Niklas Wykman då jag är verksamhetsrevisor för MUF. På eftermiddagen var det dag för mitt första sammanträde med Trafik- och Renhållningsnämnden (TR). Några av ärendena bordlades, vilket var klokt med tanke på att flera var framdrivna av den förra majoriteten i Stadshuset. En punkt på dagordningen om hur pengar ska prioriteras för ett renare Sthlm kan man läsa mer om i DN. Ser framemot vår utbildningsdag där vi ska få bättre inblick i alla pågående och framtida vägprojekt.

I övermorgon kommer första lönebeskedet, ska bli underbart att se att jag får behålla lite mer av mina intjänade pengar. Räkna ut på Moderaterna hemsida hur mkt du får behålla i månaden på nya jobbavdraget.

måndag, januari 22, 2007

Ny vecka

Måndagen började med att äta wienerbröd för att fira kollegas födelsdag. Nyttig frukost :-) I förra veckan var det första förmötet med trafik- och renhållningsnämnden mycket nytt att sätta sig in i. Har redan blivit uppringd ett antal gånger från medborgare som har synpunkter på vägar som ska dras. Arbetsveckan avslutades med trevlig middag hemma hos Jenny på Söder innan vi fortsatte vidare till trevliga ställen på Skånegatan. Lördag var det 50-årsfest i Bromma och helgen avslutades med först eftermiddagsbio med Martin (James Bond Casino Royal) för att sedan äta fisk och skaldjurssoppa på Lifestyle and Livingroom för att fira Ellas födelsedag.
foto www.sf.se

tisdag, januari 16, 2007

Kallax

Sitter just nu på Kallax flygplats och väntar på att det försenade planet hem mot den kungliga huvudstaden ska avgå. Intressant dag, Haparanda är verkligen hett. På Arlanda träffade jag Christina Husmark Pehrsson (socialförsäkringsministern) som också var på väg till Haparanda. Väl på flygplanet dök Hans Wallmark upp, också påväg till Haparanda.

Väl i Haparanda var det snökaos och en god lunch väntade innan vi grävde ner oss i arbete. Jag hann dock svänga förbi och titta på O´learys som öppnade i dec. Det blev grymt häftigt, "muttern" som var tullens gamla utsiktsplats mot gränsen har blivit en mysig resturanghörna. Nästa gång ska jag försöka hinna med att även äta där.

Hann även med att springa runt i Luleå och fotografera undertak i köpcentra och studera det nya Konserthuset.

Dags för boarding...

måndag, januari 15, 2007

ToR

Måndagen var mycket att förflytta sig; först ut till kontoret i Mörby för att sedan kasta mig i en taxi till ett möte, för att sedan avnjuta en underbar arbetslunch på Villa Pauli. För att sedan tillbaka till mötet och därefter få skjuts tillbaka till kontoret. Knappa 40 minuter på mig att tillsammans med en kollega slänga ihop en byggkalkyl innan jag bokstavligen sprang till tunnelbanan för att hinna till Moderaternas möte i Finlandshuset. Kristina Axen Ohlin presenterade de nya borgarråden och målen för kommande mandatperiod. Hon är grym på alla sätt. Men framför allt vilken styrka att blotta sig och tala om hur svårt det kan vara att få karriär, politik och familj att gå ihop. Hon är en bra förebild och jag hoppas få se henne på borgarrådposten i många år till. Läs artikeln i DN idag här.

Helgen var en kontrast till måndagen. Lugn och avkopplande, hann läsa in mig en del på handlingarna inför trafiknämndsmötet nästa vecka, städat ut julen och umgåts med vänner. Fredag blev middagsmys hemma efter att Martin kommit hem från sin tjänstresa i Albanien. Lördagen blev hämtmat (kinamat) i sjöstaden och söndagsmiddag med vänner hos en Italienare i Vasastan.

Mamma ringde och hade sett en mingelbild i senaste nummret av Se & Hör. Det var när jag och en vän shoppade loss på MQs invigning av flaggskeppsbutiken vid Stureplan tidigare i höst. Det blev dock mest shopping till Martin och prata med gamla chefer/kollegor från diverse MQ-butiker jag jobbat extra i under studietiden. Bilden finns även på nätet på QX och sthlmfinest*fniss*

I morgon blir det Haparanda tor över dagen för byggmöte med byggbolag. Hoppas jag kan få tag i lite kalixrom med mig hem ;-)









Bild från minglet. Foto: sthlmfinest.com

torsdag, januari 11, 2007

Från koja till slott

Gick idag förbi min favorit inredningsbutik Deco påvägen hem från jobbet. Där hängde en lapp att det var stängt under januari för inspelning av "Från koja till slott". Hur kul som helst, Lotta som har butiken ska vara med i programmet. Hon är toppen, hon har hjälpt mig välja ut och sy upp kuddar, hissgardin till sovrummet och framför allt är favvofotöljen inköpt på Deco. Missa inte första avsnittet på måndag 15/1 kl.20.00.


Utrycket från "koja till slott" vill jag även bestämt hävda stämmer in på
Hotellkungen Hilding Holmqvist som förvärvade sin första fastighet (hotell) genom att spara ihop barnens barnbidrag. Av denna man köpte idag bolaget jag jobbar för 482 lägenheter i Luleå.


Från "slott till koja" borde bli nya serien på TV...... fick idag reda på att en entreprenör vi jobbar inom ett projekt på jobbet (snickarfirma) inte är fackligt ansluten och råkat ut för "maffian" dvs. facket. De försökte få hans anställda att ansluta sig, men då de har bättre avtal än vad facket säger och inte lockades av att facket kunde som de fint sa "fixa så de fick ackord" så fann det ingen anledning till medlemskap. Så länge ingen anställd är ansluten behöver inte heller arbetsgivaren ansluta sig. Facket blev så upprörda att de hade uttryckligen sagt att det var bättre om snickarna blev arbetslösa eller ännu hellre att bolaget gick i konkurrs än att de skulle fortsätta sin verksamhet utan att vara fackligt anslutna. Jag är ARG!!! När ska regeringen sluta dadda med fackförbundet och ryta ifrån?

Anna har börjat blogga

Min kära vän Anna och före detta kollega i MUF:s förbundsstyrelse men även numera också "granne" har börjat blogga!


Läs den här

onsdag, januari 10, 2007

Hökmark

Nära...
... med 19 rösters skillnad vann tyvärr fransmannen Joseph Daul omröstningen (134-115). Jag som hoppats få se Gunnar Hökmark bli ny ledare för EPP-ED, istället valdes Gunnar till vice gruppledare för moderaternas partigrupptillhörighet EPP-ED i Europaparlamentet. Senast en svensk satt i presidiet var 1996-99 (Staffan Burenstam Linder). Jag är dock övertygad om att Gunnar blir en stark vice som fortsätter driva frågan om mer liberalism och frihandel i EU.
EPP-ED är den största gruppen i parlamentet med 277
ledamöter och den enda partigruppen med representation från samtliga 27 medlemsländer.

söndag, januari 07, 2007

Mulberry

Ibland slutar hjärnan att fungera, ungefär en gång per år ... när Mulberry har rea.
Chokladbrun Jules väska med matchande plånbok blev årets fynd, om man nu kan kalla det fynd :-)
Vet inte var det är men jag älskar verkligen allt som Mulberry producerar (nästan allt i alla fall).

lördag, januari 06, 2007

REGIMTV

För ett och ett halvt år sedan gjorde Moderata Ungdomsförbundet ett utspel om att SVT snarare var en regim-TV än "Fri television" genom lanseringen av reklamenfilmen "Fri Televison" och dåvarande regerings förslag av Lars Engqvist till ny ordförande. Vilket visade på att SVTs stora beroende av staten och regeringspartiet.

Idag skiver fd SVT-medarbetare Lars Adaktusson på DN Debatt om hur regeringen Persson ringt upp vederbörande och haft synpunkter i innehåller av programmet Agenda. Det visar att MUF hela tiden har haft rätt. Det är dags att ändra på detta. Sverige behöver ingen regim-TV, vi behöver fri television i dess rätta mening.

torsdag, januari 04, 2007

Dynasty

Makt, rikedom, affärer, relationer och intriger… alla ingredienser för ett riktigt bra recept på en TV-serie eller bok. När jag var liten var jag besatt av såväl Dallas som Dynasty och Falcon Crest. Jag fascinerades över all vackra och rika människor som alltid lyckades tas sig ur de mest komplicerade situationer. Vackraste paret var Blake och Krystle Carrington, coolaste affärsmannen är så klart JR, samtidigt som jag fascinerades över Angela Channings iskalla sätt.


Det kanske var kanske därför som jag igår kväll inte kunde lägga ifrån mig boken om ”Dynastin Stenbeck” som jag just börjat läsa. Boken är nästan bättre än TV-serierna, men framför allt intressant då allt började i mina hemtrakter vid Kinnekulle nära Lidköping. Där Stenbecks far började som rådgivare åt familjen Klingpor. Därav är bolaget Kinnevik döpt efter Kinneviken mellan Kållandsö och Kinnekulle.


Det är inte bara Stenbecks familj som uppmärksammas just nu. SVT har gjort en satsning på en dokumentär om familjen Wallenberg som även ledaren på DI skriver om idag. Missa inte andra delen ikväll klockan 20.00 på ettan.


Det verkar ligga i tiden med familjedynastier, kanske äntligen någon kanal satsar på en repris av dessa underbara TV-serier :-)

onsdag, januari 03, 2007

If women controlled the world...
Fick ett mail av min kollega om att skicka vidare ett mail för att stötta alla kvinnor som råkat ut för bröstcancer. I mailet fanns slående roliga bilder över produkter som skulle finnas om "kvinnor styrde världen". Bäst gillar jag bilden på klackskon á la hammaren eller musen till datorn med inbyggt smink. Vart kan man köpa den? Vilken affäsidé!
Tyvärr är det för få idag som förverkligar sina drömmar och vågar satsa på en dröm/idé man har. Alla entreprenörer för mig är hjältar, det är de som vågar satsa som skapar morgondagen arbete. Ingvar Kamprad ska någon gång ha sagt: "Lyckan är inte att nå sitt mål, utan att vara på väg!".
Läs entreprenörens tio budord.
Nya regeringen är på god väg att skapa förutsättning för att fler ska gå från tanke till handling och starta företag. Förändringar i LAS är på snabbremiss och även regelförenklingar för företag. Det införs skattelättnader för hushållsnäratjänster för att människor ska få tiden att räcka till, men det skapar även nya jobb. KI räknar med 10 000 nya jobb. Denna avdragsmöjlighet har funnits i Finlands sedan 1997.

tisdag, januari 02, 2007

Gott Nytt skatteår

Tänk att några utav de saker jag de facto önskade mig slog in. Från och med igår (1/1) genomförde regeringen en skattereform, en efterlängtad sådan. Det innebär att det ska löna sig bättre att arbeta. Jobbavdraget är en skattereduktion för arbetsinkomsten och innebär en sänkt skatt upp till 11 000 kr per år. Dock kan jag lova att sänkt skatt kommer stå på önskelistan även detta år. Detta är ett steg i rätt riktning, men skattetrycket måste bli ännu lägre, så människor får behålla mer av sin lön!