fredag, februari 23, 2007

Rör inte min mat

Mat är alltid ett hett ämne, vilket kan ses på uppgången av kokboksförsäljnig, matlagningsprogram men även att fler försöker göra politik av mat.

En kul artikel i DN i veckan handlar om hur djuraktivister lyckasts stoppa och se till att få gåslever förbjudet i Chicago. (Kuriosa är att det går att få gåslever gratis om man betalar för diverse primörer). Läs artikel här.

Det är intressant med hur människan agerar vid förbud/beskattning av mat. De flesta ändrar sitt beteende, köpmöster etc för att på laglig väg kringgå förbudet. För några år sedan startades debatten om att straffbeskatta fet och ohälsosam mat då skrev jag denna artikeln.

På semeldagen fanns ett citat med i DI: "Regleringar av det här slaget riskerar att göra oss lata och dumma. Det är långt farligare för folkhälsan än för många semlor" Christoffer Fjellner om att majoriteten i Europaparlamentet vill varningsmärka livsmedel för fet, socker och salt. Kan inget annat än att hålla med.

Kan dock konstatera att igår på fastighetsnätverkslunchen på Berns var det noll fett i maten. Underbar asiatisk kallbuffe. Vägg i vägg huserade riskkapitalbolaget Ratos, undra vad de åt?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Änder och gäss tvångsmatas.

För att vissa människor (moderater?) ska få äta gåslever.

Det skriver DN.

Du kallar det en "kul artikel".

Är du psykopat?

Anonym sa...

Undrar också vad som är så jävla kul med detta? Idiot...

/Björn

Anonym sa...

Det är ocksa kul att se hur dessa två annonyma saknar humor... Ibland kan det vara bra att läsa igenom, och tänka. Artikeln handlade inte om djurplågeri utan förbutet kring detta.